Com es presenta la temporada de bolets? Temporada tímida i pendent de la pluja

Els últims ruixats que han humitejat la terra auguren bolets d'aquí a 15 dies o 3 setmanes, en una temporada que arriba amb retard

La tardor és sinònim de bolets, per a molts. Camagrocs, cames de perdiu, algun rovelló... els boletaires ja surten al bosc amb el cistell a la mà disposats a collir-ne els primers exemplars, però com serà la temporada d'enguany?

Els bolets ens porten aromes de terra mullada i, segons els més experts, igual que les primeres pluges, els bolets es fan esperar. Altres anys, la temporada comença a finals d'agost, juntament amb els primers ruixats. Aquest any, ha plogut tot just fa pocs dies.

Un dels primers rovellons de la temporada (CCMA)

"Necessitem aigua. Que vagi plovent 20, 25 o 30 litres, no 100 de cop, una pluja que vagi infiltrant el terra", diu Juan Martínez de Aragón, especialista en micologia del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya.

Ara, la terra humitejada augura bolets d'aquí a 15 dies o tres setmanes. Els boletaires, com Ramon Minoves, president de la Penya Boletaire de Berga, confiats que els bolets sortiran, els preocupa que "cada vegada hi hagi més boletaires".

Núria Bacardit i Ferran Prat han sortit amb un grup de boletaires experts del Berguedà, que aquest any estan impacients:

ARXIVAT A:
Biodiversitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut