Els avis fan diferents activitats que els ajuden a sentir-se millor
Els avis fan diferents activitats que els ajuden a sentir-se millor
Calaf

Colònies per als avis perquè puguin desconnectar de la soledat

Un centenar de persones gaudeixen de sis dies de vacances organitzades pels Amics de la Gent Gran

Mireia Prats RieraActualitzat

A l'estiu, els casals i les colònies són una de les moltes opcions de lleure per als més petits. Però els avis també hi tenen dret i necessiten vacances. Per això, l'Associació d'Amics de la Gent Gran organitza colònies per a un centenar d'avis que viuen sols.

N'hi diuen "Vacances amigues" i les fan a Calaf i Vic, i aquest any també a Viladrau.

Durant sis dies els avis fan turisme urbà, passejades per la naturalesa, activitats manuals i gimnàstica.

En Joan i la Maria són dos germans que viuen a Barcelona. Ella al seu pis i ell en una residència perquè té un Alzheimer molt avançat. La Maria es passa tot l'any desitjant aquestes vacances amb els Amics de la Gent Gran.

"Són els únics dies de l'any que podem compartir junts. És una cosa molt gran que no la puc ni expressar. Que aquests dies aquí el vegi tan feliç, que canta, que balla, això em dona part de la felicitat... que quan torno soc una altra persona."

Gretel Ràfols és una de les 66 persones voluntàries que organitzen les activitats i miren que tothom les pugui fer amb comoditat.

"Sobretot necessiten comunicació, afecte. A vegades necessiten que els toquin, perquè són persones amb soledat no desitjada."

En el mateix sentit s'expressa Isabel Estévez, coordinadora de voluntaris dels Amics de la Gent Gran.

"Quan arriben aquí estan al mig de la natura i procurem donar-los el que més necessiten, que és afecte, moltes abraçades i molts petons cada dia. Per a ells, això és vida."

La majoria són dones i la mitjana d'edat és de 90 anys. Moltes pateixen soledat i venir aquí les omple de vida.

Júlia Rodríguez: "Jo he viscut una vida força malament i ara estic fer la meva joventut aquí."

Ignacia Millán: "M'agrada molt la tranquil·litat que hi ha aquí, la natura, respirar aire pur. No sentir cotxes ni ambulàncies."

Ja fa més de 30 anys que els Amics de la Gent Gran organitza aquestes colònies. Lamenten, però, que els falten voluntaris i donacions, i que molts avis s'hauran de quedar a casa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut