Barcelona

Colau i Collboni signen l'acord de govern a Barcelona

S'oficialitza l'entesa per la qual els quatre regidors del PSC s'incorporaran al govern de la ciutat amb els 11 de Barcelona en Comú

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder municipal socialista, Jaume Collboni, han signat aquest dimecres l'acord de govern pel qual el PSC entra a formar part de l'equip de govern al consistori barceloní. L'acord arriba quan es compleix el primer aniversari de l'alcaldia d'Ada Colau.

El pacte preveu que Collboni sigui segon tinent d'alcalde i assumeixi l'àrea de Cultura, i els altres tres edils del PSC tindran responsabilitats en diverses àrees. Ara, l'equip de govern municipal tindrà 15 regidors, els 11 de Barcelona en Comú i els 4 del PSC, lluny encara de la majoria absoluta, que a l'Ajuntament de Barcelona és de 21 regidors. 

Colau vol tornar a establir ponts de diàleg amb els okupes

L'esclat del conflicte amb el moviment okupa del Banc Expropiat a Gràcia esclata quan fa un any que Barcelona en Comú governa a l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa Ada Colau ha insistit avui que cal tornar a establir ponts de diàleg amb els okupes.

Per Ada Colau, no es pot comparar la situació que es viu a Gràcia amb la de fa dos anys a Can Vies. L'alcaldessa assegura que el cas del desallotjament de l'antiga sucursal del barri de Gràcia és un cas entre persones privades i a Can Vies hi havia una implicació municipal directa.

L'alcaldessa ha estat contundent en la condemna dels aldarulls i ha insistit que "ni la qüestió judicial ni l'ordre públic" són competència municipal. Ha remarcat que el que sí que ha fet l'ajuntament és ajudar "que hi hagi espais per a activitats socials i culturals als barris" i a tornar a establir ponts de diàleg:

 "Si podem reprendre el diàleg i trobar un espai alternatiu al Banc Expropiat, aquí estem sempre disposats a trobar solucions i dialogar."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut