Ada Colau (ACN)
Ada Colau (ACN)
Barcelona

Colau demana la mediació de la CE davant la "resposta repressiva" del govern espanyol

L'alcaldessa de Barcelona afirma, en un article a "The Guardian", que el conflicte català ha deixat de ser intern espanyol i s'ha convertit en europeu

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona publica aquest dijous un article d'opinió al diari britànic "The Guardian" en què també fa una crida a les autoritats comunitàries perquè hi intervinguin. Ada Colau carrega contra la "resposta repressiva", diu, que ha aplicat el govern de Mariano Rajoy i assegura que la situació és molt greu. Per aquesta raó, reclama a la Comissió Europea que obri un "espai de mediació" entre els executius català i espanyol per trobar una sortida negociada i democràtica al conflicte.

A l'article, l'alcaldessa afirma que el conflicte català ha deixat de ser intern espanyol i s'ha convertit en europeu. Assenyala que el projecte europeu es troba "amenaçat pel terrorisme, l'auge dels populismes xenòfobs i diverses formes de replegament de l'estat nacional". I adverteix que, en aquest context, Europa "no es pot permetre" adoptar una posició "passiva" en relació amb la qüestió catalana, ja que els esdeveniments que passen a Barcelona "afecten d'una manera igual París, Madrid, Brussel·les i Berlín".

Colau també diu que la qüestió catalana s'ha convertit en la crisi territorial "més greu" de la Unió Europea en els últims anys, i recorda que "la majoria" de la població vol votar, però "no desitja" un xoc de trens "de conseqüències imprevistes". Alhora es mostra "convençuda" que tampoc ho volen la majoria dels socis europeus.
 

 

A l'article Colau opina que l'origen de la crisi actual es troba en la negativa "reiterada" del govern espanyol d'emprendre un diàleg sobre la reforma territorial de l'Estat que reconegui el dret dels catalans a decidir el seu futur polític i acusa l'executiu de Rajoy de ser el responsable "principal" de l'agreujament de la situació actual amb el seu "immobilisme".

Ada Colau ha enviat també una carta a una trentena d'alcaldes d'altres ciutats europees, en la mateixa línia de l'article publicat per "The Guardian". Informa alcaldes de ciutat com París, Londres, Berlín, Roma, Brussel·les, Atenes o Lisboa que demanarà a la Comissió Europea que obri un "espai de mediació" per als governs espanyol i català "per buscar una sortida dialogada" al conflicte. També els demana que, "en la mesura del possible", traslladin aquesta voluntat de diàleg a totes les instàncies que creguin convenients.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut