California

Coca-Cola i Pepsi canviaran la seva fórmula per no posar una advertència de càncer

Coca-Cola i Pepsi han decidit modificar el procés de fabricació de les seves principals begudes a Califòrnia per evitar una normativa d'aquests estats que els obliga a indicar als seus envasos que el producte conté un residu que podria provocar càncer. Aquest canvi no afectarà a la resta del món ja que, segons l'Organització Mundial de la Salut, aquesta substancia no és perillosa.

RedaccióActualitzat
Les begudes d'aquestes grans empreses contenen un element químic (4-MEI) que serveix per donar el color de caramel que té el líquid. Aquest residu, al qual fa referència la norma californiana, es genera en torrar-se el sucre que porta el producte durant la seva fabricació.

Les autoritats de Califòrnia han afegit aquest colorant a una llista de 500 productes químics cancerígens, i és per això que les aquestes multinacionals de begudes gasoses canviaran la seva fórmula.

Tot i això, l'estudi que denomina aquesta substància com a perillosa va ser rebatut per l'OMS, la qual afirma que el 4-MEI és menys perillós que menjar patates fregides fetes a casa. A més, l'Organització ha afegit que segons els estudis de l'agència nord-americana que regula el mercat d'aliments i fàrmacs s'haurien de consumir mil litres d'un refresc de cola durant dos anys seguits per a que, eventualment, l'acumulació d'aquests residus pogués tenir una incidència en alguna malaltia.

L'Associació Americana de Fabricants de Refrescos (ABA) va emetre un comunicat en el que considerava la norma de Califòrnia com "una barbaritat", atès que no existeix base científica que la sustenti.

Anar al contingut