Classes al carrer i als parcs, Nova York aprova traslladar l'escola a l'aire lliure
Una escola de NYC fa classes al carrer (EFE/EPA/JUSTIN LANE)

Nova York traslladarà l'escola a l'aire lliure amb classes al carrer i als parcs

NYC ajorna la tornada a l'escola fins al 21 de setembre i, com a mínim, 300 escoles de la ciutat faran algunes classes a l'aire lliure

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Nova York ha donat llum verda per fer classes al carrer. Una iniciativa a la qual s'acolliran unes 300 escoles, i per fer-ho possible es tallaran carrers i s'aprofitaran parcs.

Dimecres passat ja es va fer una prova de classes a l'aire lliure amb carpes, coixins a terra, mascaretes i gels desinfectants. La va fer una escola de preescolar, la PS 15, del barri de Red Hook, a Brooklyn. Els menors van fer una classe de ciència i van escoltar una història entre coixins i taules plegables. Una de les mestres, Nikki Laugier, explicava l'experiència:

"Estem intentant veure com seria utilitzar l'exterior com a part de la seva educació. No és res nou que no s'hagi fet abans a les escoles. Hem estat donant classes a l'aire lliure des d'abans de la pandèmia, i és una manera preciosa, orgànica, perquè els nens aprenguin sobre la seva societat  i el món al seu voltant.

"Definitivament, és un canvi, però en educació les coses canvien cada any. Per saber si funciona una cosa, s'ha de provar. És una oportunitat increïble per a moltes escoles poder utilitzar els carrers per ensenyar als seus estudiants i mantenir la seguretat i la distància física."

 

El regidor de l'Ajuntament Brad Lander destacava la iniciativa en el seu perfil de Twittter, tot i que admetia que les classes a l'aire lliure no resolen tots els problemes, però "veure aquests nens relacionar-se, concentrar-se malgrat la distracció, escoltar, cantar, imaginar, ha estat un poderós recordatori de les maneres en què l'educació pública pot oferir el que necessitàvem urgentment":

 

Per Brad Lander, ampliar l'educació a l'aire lliure alleugerirà les restriccions d'espai per complir amb la distància de seguretat:

"Moltes escoles desitgen utilitzar l'espai exterior perquè estudiants i professors puguin treballar junts de manera segura, enriquidora, i fins i tot curativa i inspiradora, aquesta tardor. L'aprenentatge a l'aire lliure pot i ha de formar part de les opcions per a les escoles, ja que tenen previst reunir estudiants i professors i hem de treballar junts per assegurar-nos que sigui una opció disponible per a totes les escoles de manera equitativa, independentment de la mida de les seves arques o la seva ubicació."

 

El Departament d'Ensenyament ha subratllat que els directors sol·liciten voluntàriament fer classes a l'aire lliure i no tenen cap obligació de fer-ho, és voluntari. Per ara, l'Ajuntament ja ha aprovat les sol·licituds de fins a 300 escoles.

Nova York és l'única gran ciutat que ha assegurat la tornada a l'escola presencial a les aules, que s'ajornen fins al 21 de setembre per preparar millor el curs.

A diferència de la resta de països desenvolupats, els alumnes que han començat el curs als Estats Units ho han fet majoritàriament online. La falta de recursos i el nivell de contagis ha fet decidir al 80% de les grans ciutats mantenir l'educació a distància, per desesperació dels pares i mares i del president Trump, que ha pressionat molt perquè tots els centres tornessin a l'educació presencial.

 

En concret, en 40 dels 50 grans districtes escolars del país, bàsicament els de les grans ciutats, les classes seguiran buides i el 100% de l'educació serà online. Són més de sis milions de criatures de Chicago, Miami, Houston, Los Angeles i Washington que s'hauran d'estar a casa, almenys, tot el primer trimestre. Només Nova York farà un sistema híbrid: dos dies presencials i tres online, i tot i això, han hagut de retardar l'inici 10 dies perquè hi ha molts dubtes entre els professors.

Malgrat la pressió de l'administració Trump, la majoria de districtes han preferit no reobrir les escoles i instituts perquè ni el virus està prou controlat ni tenen, diuen, prou recursos per duplicar els espais i els professors.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estats UnitsTrump Educació
Anar al contingut