Jerez de la Frontera

Ciutadans reclama presidir el Parlament i diu que Puigdemont "viu a Matrix"

Arrimadas demana "tranquil·litat" al PP i PSOE perquè "les seves estratègies no han donat resultats a Catalunya en els últims 35 anys"

RedaccióActualitzat

Ciutadans insisteix a reclamar la presidència del Parlament. Davant la impossibilitat de formar govern, el partit d'Inés Arrimadas argumenta que tenir la presidència de la cambra seria el més just segons els resultats electorals.

Des de Jerez de la Frontera, Arrimadas, ha afirmat que la mesa és un "òrgan clau" i que no es pot deixar "al servei del separatisme":

"No llençarem la tovallola. El primer és intentar presidir el Parlament de Catalunya i que la mesa del Parlament reflecteixi els resultats electorals. Si la mesa reflecteix els resultats, Ciutadans haurà de presidir el Parlament. Serà molt important perquè la mesa del Parlament ha estat clau en l'última legislatura i volem que en la pròxima no hi hagi una mesa al servei del separatisme i fora de la legalitat"

Arrimadas assegura que Cs reivindicarà "el que per vots i per escons li correspon". I afegeix que serà "un bé per a l'estabilitat a Catalunya".

"No volem tornar a veure la incertesa, les il·legalitats i la situació d'absoluta inestabilitat en què els senyors dels partits separatistes van posar la cambra catalana"

Recepta calma a PP i PSOE

Arrimadas diu que el 27 de desembre ja van començar a negociar "amb la resta de forces parlamentàries", però demana calma i responsabilitat al PP i PSOE. Diu a populars i socialistes que "les seves estratègies no han donat resultats a Catalunya en els últims 35 anys".

La líder de Ciutadans i guanyadora de les eleccions del 21D no entra a valorar un possible desequilibri de forces al Parlament pels electes de Junts per Catalunya i ERC que són a la presó o a Brussel·les. Reconeix, però, que aquests partits tenen "menys possibilitats d'èxit":

"Nosaltres, que no tenim ningú imputat per delictes tan greus, que no ens hem saltat la legalitat, que no hem posat en perill el Parlament de Catalunya, ni hem fet fugir 3.000 empreses, estem en millor disposició per poder liderar aquestes negociacions"

Puigdemont "viu a Matrix"

Sobre l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, la dirigent de Cs ha manifestat que "viu a Matrix i es creu que pot ser president per internet o per Whatsapp":

"Governar la Generalitat de Catalunya no és jugar al Monopoly; això no es pot fer ni per Whatsapp ni per Skype. Cal estar a Catalunya, cal lluitar pels catalans i cal respectar les normes i les resolucions judicials"

ARXIVAT A:
CsEleccions 21DProcés català
Anar al contingut