La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán (ACN)
La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán (ACN)

Ciutadans no anirà als actes oficials de la Diada de l'11 de Setembre

Roldán diu al govern que la primera resposta a la sentència de l'1-O hauria de ser acatar-la

ACN/ RedaccióActualitzat

Ciutadans no assistirà als actes institucionals de la Diada de l'11 de Setembre, segons ha assegurat la portaveu de la formació al Parlament, Lorena Roldán, en una entrevista a l'ACN. Per Roldán, és "impossible" participar-hi després que la portaveu del govern, Meritxell Budó, afirmés dimarts que la mobilització de l'11-S havia de ser la primera reacció a la sentència de l'1-O. En aquest sentit, ha dit que la "primera resposta de qualsevol demòcrata" hauria de ser, en tot cas, acatar i respectar la decisió judicial.

Roldán ha advertit que Cs continuarà "plantant cara" - "si és necessari", als tribunals també- en cas que l'independentisme mantingui els seus "abusos" després de la sentència de l'1-O.

"Continuarem plantant cara al nacionalisme i denunciant els seus abusos, i ho farem on calgui."

I recorda que l'11 de Setembre hauria de ser una festa "per a tots els catalans" i que no se n'hauria "d'excloure la meitat".

Pel que fa a la causa oberta contra el president Quim Torra per la pancarta amb el llaç groc a la façana del Palau, Roldán considera que "no pinta gaire bé" per al cap de l'executiu:

"Ja va declarar que hi havia desobediència en el seus actes."

En tot cas, considera que ja és "lamentable" veure un cap del govern assegut al banc dels acusats. Roldán, però, es mostra prudent de cara a les conseqüències de cara a una futura condemna i inhabilitació:

"Haurà de fer el pas al costat i ja veuríem els escenaris que es puguin obrir."

ARXIVAT A:
Cs11SJudici procés
Anar al contingut