Barcelona

CiU treu 11 punts al PSC i guanyaria còmodament les eleccions, segons el CEO

CiU ampliaria el seu avantatge respecte al PSC fins als 11,1 punts i guanyaria còmodament les pròximes eleccions catalanes, segons el baròmetre del CEO. Els nacionalistes incrementarien en 3,5 punts la seva distància respecte als socialistes en intenció de vot, quan a l'abril era de 7,5 punts. Així, el 25,3% dels enquestats votaria CiU, tres dècimes més que a l'abril, mentre que el PSC perdria votants, passant del 17,5% en intenció de vot al 14,2%.

Actualitzat
Pel que fa a ERC, la intenció de vot directa és del 6%, 0,6 punts menys, just el que guanyaria ICV-EUiA, que passaria al 5,6%. Per la seva banda, el PP tindria un 3,8% d'intenció de vot entre els enquestats i la de C's seria de l'1%, 0,1 punts menys. Reagrupament tindria un 0,6% en intenció de vot, mig punt menys que a l'abril.

En canvi, el baròmetre d'estiu del CEO de la Generalitat indica que els indecisos creixen 5 punts i ja són el 22,2% de l'electorat. També creix el nombre de persones que votarien en blanc, que seria el 6,8% de l'electorat. A més, un 7% dels enquestats han dit que si les eleccions se celebressin avui s'abstindrien.

L'atur continua sent, de lluny, la principal preocupació dels catalans.

Duran i Mas aproven, Chacón suspèn

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, i el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, són els únics polítics catalans que aproven segons les dades del baròmetre d'estiu del CEO de la Generalitat. Duran i Lleida aconsegueix un 5,94, mentre que Mas obté un 5,26.

El CEO també apunta que per primera vegada, la ministra de Defensa, Carme Chacón, suspèn amb un 4,68 punts. Malgrat tot, Chacón continua sent la quarta política catalana més valorada, per darrere del president de la Generalitat, José Montilla, amb un 4,83.

La líder catalana que treu pitjor nota és la candidata del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho, que aconsegueix només un 2,71, seguida pel candidat de Ciutadans, Albert Rivera, amb un 2,95, el vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, amb un 3,68, i el conseller d'Interior, Joan Saura, amb un 3,96.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, aconsegueix un 4,57, per sobre de Joan Puigcercós, amb un 4,42, mentre que Joan Herrera obté un 4,53, i Jordi Miralles, un 4,43.

Quan es va fer l'enquesta?

El baròmetre del CEO es va fer entre el 28 de juny i el 8 de juliol. Això vol dir que es va començar a sondejar els enquestats el mateix dia que es va saber que el Tribunal Constitucional havia dictat sentència sobre l'Estatut i en retallava una vintena d'articles. Les entrevistes van acabar-se dos dies abans de la gran manifestació al centre de Barcelona. L'estudi té una mostra de 2.000 persones i el seu marge d'error és de 2,73 punts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut