Barcelona

CiU i PSC s'alien per evitar dues auditories de la Sindicatura de Comptes

El PSC i CiU s'han donat suport mútuament al Parlament per evitar que la Sindicatura de Comptes investigui els comptes de l'Ajuntament de Moià i l'Hotel Miramar de Barcelona. En el cas de Moià, el grup parlamentari del PSC ha votat en contra del que volia l'únic regidor socialista en aquesta població del Bages, que denuncia suposades irregularitats en despeses i adjudicacions. En el cas de l'Hotel Miramar de Montjuïc, l'Ajuntament de Barcelona en tenia fins l'any passat una participació del 10% i el PPC demana que se'n fiscalitzi la gestió entre el 2006 i el 2009.

Actualitzat
Al Bages, la plataforma Moià diu prou ha denunciat que l'Ajuntament ha augmentat els impostos, especialment l'IBI, per sanejar l'elevat endeutament municipal que, segons el col·lectiu, podria tenir l'origen en suposades irregularitats a l'hora d'adjudicar contractes i en les despeses dels regidors.

ERC i ICV impulsaven la investigació dels comptes municipals, petició que ha tingut el suport del PPC i del Grup Mixt, però que s'ha tombat amb l'aliança CiU-PSC. El grup socialista al Parlament no els ha fet cas i ha evitat la petició d'informe a la Sindicatura de Comptes, argumentant que aquesta entitat té criteri propi a l'hora de planificar les fiscalitzacions. I això, malgrat que l'únic regidor socialista del municipi ha demanat que s'auditi la gestió del consistori entre el 2006 i el 2008. 

Una cosa similar ha passat quan CiU ha votat contra la investigació dels comptes de l'Hotel Miramar del 2006 al 2009 que demanava el PPC, malgrat que el grup municipal convergent ha estat crític amb la fallida inversió de l'Ajuntament barceloní al complex turístic de luxe de Montjuïc. El PPC, ERC i el Grup Mixt han votat a favor de la investigació dels comptes, mentre que ICV se n'ha abstingut.
Anar al contingut