El desembarcament de Cisco s'emmarca en l'anomenat PERTE del xip (iStock/Cisco)

Cisco Systems obrirà a Barcelona el seu primer centre de disseny de xips de la UE

L'empresa ja té un centre d'innovació a Barcelona, que ara s'ampliarà amb una divisió per dissenyar i crear prototips de xips

RedaccióActualitzat

La multinacional nord-americana Cisco ha elegit Barcelona per instal·lar el seu nou centre de disseny de xips. Ho ha anunciat avui el president espanyol, Pedro Sánchez, després de reunir-se amb el conseller delegat de la companyia.

El desembarcament de Cisco s'emmarca en l'anomenat PERTE del xip, el pla del govern espanyol per distribuir 12.000 milions d'euros de fons europeus en aquesta indústria.

Cisco ja té un centre d'innovació a Barcelona, que ara s'ampliarà. Concretament, està situat al recinte de Ca l'Alier, una antiga nau industrial rehabilitada del barri del Poblenou.

Serà el seu primer centre de disseny a Europa. Es dedicarà al disseny i la creació de prototips de xips però no a la fabricació com a tal dels semiconductors, un procés que ara mateix es troba, principalment, a l'Àsia.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous la inversió després de reunir-se a La Moncloa amb el president i conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins.

En una piulada a Twitter, ha destacat que Espanya aconsegueix atraure "un altre gran projecte, impulsat pel pla de recuperació" i ha agraït a Robbins aquesta "important aposta per l'ecosistema tecnològic espanyol".
 

Aragonès: "Demostra l'enorme potencial de Catalunya"

El govern també ha celebrat aquest dijous la decisió de l'empresa Cisco d'escollir Barcelona per instal·lar-hi el seu primer centre de disseny de semiconductors a la Unió Europea.

Tal com ha destacat l'executiu en una nota de premsa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir amb la multinacional el mes passat i també durant el MWC.

L'estand de Cisco a la darrera edició del Mobile World Congress (ACN/Cisco)

"Una gran notícia que demostra una vegada més l'enorme potencial de Catalunya en recerca i innovació digital.", ha ressaltat el mateix Aragonès en un tuit.

El projecte de Cisco compta amb el suport d'Acció, l'Agència per a la Competitivitat del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat.

El govern creu que aquesta inversió "altament estratègica" tindrà impacte en l'acceleració de l'activitat R+D vinculada als semiconductors, la dinamització de la indústria local i la captació de nous projectes d'inversió estrangera del sector.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaEmpresa
Anar al contingut