Un avi en una residència (arxiu)
Un avi en una residència (arxiu)
Barcelona

Cinc detinguts a Barcelona acusats d'adjudicar-se concursos públics per atendre gent gran i desentendre-se'n

La Guàrdia Civil calcula que han deixat 750 avis desatesos i uns 2.000 treballadors impagats i acomiadats il·legalment des de l'any 2010 fins ara

RedaccióActualitzat

La Guàdia Civil ha detingut cinc persones a Barcelona acusades d'una estafa milionària en l'atenció a persones d'edat avançada i dependents de tot l'estat. Sembla que cobraven el servei i se'n desentenien. La Guàrdia Civil calcula que les empreses dels detinguts han deixat 750 avis desatesos i uns 2.000 treballadors impagats i acomiadats il·legalment des de l'any 2010 fins ara.

Segons el cos policial, els detinguts van crear un grup empresarial amb franquícies, el Grup BB Serveis, que es presentaven als concursos d'atenció domiciliària o de serveis de geriatria convocats per ajuntaments i governs autonòmics. Un cop se'ls havia adjudicat, reclamaven el cobrament dels diners però no els invertien en la prestació del servei ni pagaven els treballadors. La Guàrdia Civil assegura que els desviaven a paradisos fiscals.

Es calcula que entre els diners cobrats indegudament i els que deuen a administracions públiques, proveïdors i treballadors acumulen un deute de 34.617.847,25 euros d'euros. Per tot plegat els acusen de nombrosos delictes: pertinença a organització criminal, contra els drets dels treballadors, apropiació indeguda, alçament de béns i delicte societari.

En l'operació, s'han fet set escorcolls a domicilis i empreses i els agents han intervingut vehciles de gama alta, diners en metal·lic i altres béns de luxe. També han demanat embargar les propietats dels detinguts.

Anar al contingut