Washington

Christine Lagarde: "Espanya ha fet, fa i ha de continuar fent esforços significatius"

La directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, valora positivament els esforços que fa Espanya i també Itàlia per sortir de la crisi, però considera que encara se n'han de fer més per rebaixar les tensions financeres. En una conferència a l'Institut Brookings de Washington abans de les trobades de primavera de l'FMI i el Banc Mundial, Lagarde ha fet un pronòstic optimista: "L'economia mundial ha guanyat una mica d'espai per respirar, però hem de treballar de manera conjunta per deixar la crisi enrere."

RedaccióActualitzat
Aquests esforços seran més grans en els països que tinguin una situació més fràgil, com és el cas d'Espanya, on "la crisi i les dificultats tenen la seva pròpia historia. Tenen a veure amb el boom de la construccio i amb el sector financer, que no estava sincronitzat amb el desenvolupament massiu de la construcció que hi va haver".

Davant d'aquest context, la directora de l'FMI considera que "Espanya ha fet, fa i ha de continuar fent esforços significatius. El que ha fet Espanya és lloable i ha de continuar, i cal que es faci amb coordinació i bona entesa amb els membres de l'eurozona, amb bona sincronia amb la Comissió Europea, de manera estable, i durant un període de temps correcte perquè no escanyi el creixement".

Lagarde constata una lleu millora de la situació econòmica mundial, propiciada pel suport a la liquidesa ofert pel Banc Central Europeu; les accions a favor de la reparació del sistema bancari; l'elevació del fons de rescat europeu i l'avenç en la integració fiscal de l'eurozona.

Per continuar per aquest camí, la directora de l'FMI ha reiterat la necessitat d'augmentar els recursos de l'FMI perquè sigui "més efectiu" com a "cercle de protecció" en l'actual món "interconnectat". Malgrat aquesta petició, Lagarde ha reconegut que "les necessitats ara potser no són tan grans" com l'organisme va estimar "a començaments d'any", quan es va xifrar en 500.000 milions de dòlars els diners que havien d'estar disponibles per a préstecs i evitar així un potencial risc de contagi de les tensions econòmiques europees.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut