Carme Chacón, en l'acte d'homenatge a Ernest Lluch
Carme Chacón, en l'acte d'homenatge a Ernest Lluch
Maià de Montcal

Chacón creu que Lluch s'entristiria per la relació entre Catalunya i Espanya

La candidata del PSC a les eleccions del 20-D també s'ha referit al posicionament del Cercle d'Economia amb unes paraules d'Ernest Lluch: "als diners no els agrada el soroll"

RedaccióActualitzat

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, s'ha mostrat convençuda que el desaparegut Ernest Lluch, assassinat per ETA avui fa 15 anys, s'entristiria per la relació actual entre Catalunya i Espanya. Ho ha dit durant l'acte d'homenatge a Lluch que s'ha fet a Maià de Montcal, a la Garrotxa, on el polític està enterrat.

Durant el seu discurs, Chacón, emocionada, ha posat d'exemple la figura d'Ernest Lluch en aquests moments de "barbàrie", en referència als atemptats d'Estat Islàmic, i ha recordat el seu caràcter dialogant. La candidata socialista ha volgut remarcar que Lluch sentiria "tristesa" veient una "Catalunya partida en dos " i la falta de diàleg entre Catalunya i Espanya.

Referint-se al posicionament del Cercle d'Economia, Chacón ha recordat que Ernest Lluch li deia, quan li supervisava la tesi universitària, que "als diners no els agrada el soroll, que és una manera gràfica de dir que no hi ha creixement en un país sense estabilitat política".

Chacón ha participat també a Maià de Montcal en un minut de silenci en memòria dels morts en els atemptats de París i Bamako (Mali), acompanyada pel candidat socialista per Girona a les eleccions generals, Marc Lamuà, i la filla de Lluch, Eulàlia, a la qual ha agraït que accepti tancar la llista del PSC per al 20-D.

Eulàlia Lluch ha manifestat visiblement emocionada el seu agraïment als presents en l'homenatge i ha llegit una carta de la seva filla al seu avi desaparegut.

Després, Carmen Chacón i una representació dels congregats a Maià de Montcal han dipositat un ram de flors a la tomba del polític català.

 

Anar al contingut