Barcelona

Centenars d'estudiants fan cua per canviar les prioritats d'accés a la universitat

Aquest dimecres, un dia després de la publicació de les notes de tall per accedir a la universitat, centenars d'estudiants s'han adreçat a l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat per modificar les preferències de les carreres seleccionades en un primer moment per altres que sí que puguin cursar amb la seva nota de tall. Enguany, un de cada tres estudiants no podrà accedir als estudis que havia seleccionat en primer lloc i un 20% no té cap plaça assignada, cosa que multiplica les peticions de canvis i les reclamacions respecte a anys anteriors.

Actualitzat
Una de les principals causes d'aquest augment d'estudiants que volen modificar les prioritats d'accés és el canvi de criteris a l'hora de calcular la nota de tall, que ha suposat un canvi significatiu en la majoria de carreres i no ha permès als estudiants preveure a quins estudis podrien tenir accés.

Tot i així, el Departament d'Universitats no creu que es pugui determinar aquest augment només per la pujada de la nota de tall màxima que es podia treure, que aquest any ha variat de 10 a 14. Cal tenir en compte, també, que el nombre d'estudiants preinscrits a la universitat s'ha incrementat enguany un 2,37%, fins als gairebé 50.000 estudiants.

L'incompliment de les seves previsions i el neguit de poder-se matricular al més aviat possible han contribuït a les llargues cues que han col·lapsat l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat, on havien d'aclarir el seu futur acadèmic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut