Rialp

Cendrers per als esquiadors per evitar que tirin més burilles des del telecadira

Port Ainé i Espot repartiran 20.000 cendrers després de detectar que, quan la neu es fon, queden al descobert moltes burilles

Redacció / ACNActualitzat

Una burilla pot trigar dos anys a desaparèixer i contaminar fins a 500 litres d'aigua. És per això que les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot repartiran 20.000 cendrers ecològics entre els esquiadors. Es tracta d'una funda que es posa sobre el paquet de tabac i que serveix de cendrer.

La iniciativa neix després de detectar que quan la neu es fon queden al descobert una gran quantitat de burilles, sobretot sota la línia dels telecadires. Al cendrer ecològic s'hi pot llegir "Fumar mata, contaminar també!".

 

Aquesta iniciativa s'ha dut a terme amb la col·laboració de Ski Pallars i el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Marc Garriga, director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha explicat que les burilles són molt tòxiques i que, a més de contaminar, afecten negativament la fauna de la zona, com el gall fer.

"Si la fauna salvatge es menja una d'aquestes burilles es pot morir, com per exemple el gall fer, que és una de les espècies protegides que tenim aquí."

 

L'experiència s'ha importat d'estacions franceses i és una col·laboració de Ski Pallars i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Molt aviat també es repartiran cendrers a la resta d'estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut