Una professora enmig d'una classe d'ESO.
Més de 16.400 persones aspiraven a les 1.245 noves places de professors de Secundària i FP.
Barcelona

CCOO i professors denuncien poca transparència en les oposicions de Secundària

Els resultats de les oposicions de Secundària amenacen a convertir-se en un polvorí. Dissabte es van fer públics i aquest dilluns ja han començat a ploure les primeres crítiques. Comissions Obreres i un conjunt de professors que van fer les proves denuncien la manca de transparència en el procés. El sindicat diu que els tribunals no tenien instruccions clares sobre com qualificar els exàmens, cosa que ha provocat una disparitat de criteris. I el col·lectiu de professors, que s'han manipulat les notes a la baixa i que els tribunals tenien ordres explícites d'aprovar a un nombre molt reduït d'alumnes.

Actualitzat
Les queixes a la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya per part d'opositors a Secundària han estat nombroses.

Denuncien que la inexistència d'unes directrius unificades a l'hora de corregir i qualificar les programacions ha portat cada president de tribunal o comissió de selecció a fer el que creia més convenient segons el seu criteri.

El resultat: situacions de tracte diferent d'unes especialitats a d'altres i d'uns tribunals a d'altres dins la mateixa especialitat i que algunes places hagin quedat desertes malgrat ser l'última convocatòria transitòria d'oposicions.

Pels professors, les oposicions han estat un "frau" i lamenten que s'hagi suspès molta gent "injustament". Creuen que l'objectiu era evitar que els professors poguessin passar a la segona fase de la convocatòria, que consisteix a atorgar punts segons l'experiència i la feina realitzada, i denuncien que s'ha fet una "selecció prèvia il·legal".

Els professors han assegurat que alguns membres dels tribunals han reconegut que tenien ordres per actuar d'aquesta manera i per això han fet una crida perquè expliquin "la veritat".

A les proves, que van començar al juny passat, s'hi van presentar més de 16.400 persones que aspiraven a les 1.245 noves places de professors de Secundària i FP. Els resultats es van fer públics dissabte passat.

Anar al contingut