La Guàrdia Civil ha arrestat dos dels principals líders del grup a l'aeroport de Barcelona
La Guàrdia Civil ha arrestat dos dels principals líders del grup a l'aeroport de Barcelona (ACN/Àlex Recolons)

Cau una banda de lladres quan els seus líders fugien amb un botí de 600.000 euros al Prat

Hi ha 11 detinguts que estarien vinculats a 150 robatoris en habitatges de diferents indrets de l'Estat

La Guàrdia Civil ha detingut onze persones d'un presumpte grup amb seu a Barcelona per 150 robatoris de joies i diners en xalets i habitatges de l'Aragó, La Rioja, Castella i Lleó i Galícia.

La policia ha arrestat dos dels principals líders del grup a l'aeroport de Barcelona, quan estaven a punt d'abandonar el país amb joies, rellotges i diners en efectiu. Els agents han confiscat objectes per un valor de més de 600.000 euros.

Les autoritats han confirmat que es tractava d'una organització "experta". Els autors dels robatoris residien a Barcelona i es desplaçaven des del seu domicili a poblacions a 300 o 400 quilòmetres de distància, on cometien tres o quatre assalts cada jornada per després tornar a la capital catalana.

Els agents han confiscat objectes per un valor de més de 600.000 euros
Els agents han confiscat objectes per un valor de més de 600.000 euros (Guàrdia Civil)

Canvis de vehicles i relleus per evitar ser rastrejats

La Guàrdia Civil ha explicat que el grup actuava a la tarda o a la nit, "forçant portes o finestres i desvalisant-les en pocs minuts", amb l'objectiu de sostreure joies i diners en efectiu, tot i que també robaven telèfons, rellotges i objectes de valor.

El grup es dividia en dos grups, un d'operatiu i un altre de suport logístic, i feien "continus canvis de vehicles i relleus entre les persones que cometien els robatoris per evitar ser rastrejats".

El jutjat d'instrucció 2 d'Osca, que dirigeix la investigació, ha enviat a presó provisional quatre dels presumptes lladres, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs. A més, les autoritats han confirmat que investiguen nou persones més relacionades amb el cas.

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia Civil
Anar al contingut