Un agent dels Mossos d'Esquadra
Un agent dels Mossos d'Esquadra

Cau el principal subministrador de cocaïna a Osona

La policia ha detingut 19 persones, inclosos sis germans, i ha intervingut 12 quilos de cocaïna i 20 d'haixix, i més de 300.000 euros en efectiu

Actualitzat

Els Mossos han detingut 19 persones, sis de les quals són germans, que vivien a Roda de Ter i des d'allà venien cocaïna a la Catalunya Central. Sobretot a Osona, però també al Bages, l'Alt Penedès, la Cerdanya i la Catalunya Nord.

Fa més d'un any, la policia va detectar que circulava molta droga en aquest municipi. Els sis germans eren els líders del grup, i compraven la droga a dos homes de Barcelona. L'amagaven en el doble fons de vehicles i després s'emmagatzemava en diferents punts, on l'adulteraven amb substàncies de tall perquè n'hi hagués més i la revenien a tercers.

 

 

Normalment els compradors recollien la droga, però a vegades la distribuïa el clan familiar amagant-la en furgonetes de transport de mercaderies.

Feia temps que els detinguts vivien a Roda de Ter i "intentaven fer vida normal, però les informacions de la ciutadania ens van alertar i les investigacions policials van corroborar les primeres sospites", segons ha explicat a Catalunya Ràdio el subinspector dels Mossos Josep Boixadé.

 


Diferents fases

L'operació policial s'ha fet en diverses fases. A 15 dels 19 arrestats els van detenir entre dimarts i dijous d'aquesta setmana. A més, han intervingut en total 12 quilos de cocaïna i 20 d'haixix, i més de 350.000 euros en efectiu. 

El dia 13 van detenir nou persones i van escorcollar dotze domicilis (tres a Roda de Ter, tres a Sant Hipòlit de Voltregà, dos a Vic, un a Manlleu, un a Santa Eugènia de Berga i dos a Barcelona).

Dos dies després van detenir sis persones més i van investigar diversos domicilis a Manresa, Sant Fruitós de Bages, Avià, Cardona i Puigcerdà.

El jutjat de Vic que instrueix el cas ha decretat l'ingrés a presó per a sis dels nou detinguts dimarts. La resta han de passar aquest dissabte a disposició del jutge.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraDrogues
Anar al contingut