Catalunya torna a la Biennal de Venècia de la mà d'Albert Serra

El pavelló Catalunya reafirma la seva continuïtat amb aquest projecte de Serra

RedaccióActualitzat

El cineasta Albert Serra ha donat el tret de sortida aquest dimecres a la secció Eventi Collaterali del Pavelló Catalunya de la 56a Biennal d'Arts Visuals de Venècia amb el projecte "Catalonia in Venice. La singularitat". Aquest projecte reafirma la continuïtat del pavelló català a Venècia que és, tal com han informat des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, "absolutament estratègica" per a la cultura catalana.

El projecte d'Albert Serra convida al públic a reflexionar sobre el canvi cultural de les societats modernes on les màquines tenen cada cop més importància. Es tracta d'un esdeveniment col·lateral que es pot veure a la ciutat de Venècia de la mà de l'Institut Ramon Llull on es vol que l'espectador analitzi la pèrdua d'autonomia davant de les màquines i els dispositius moderns. 

Chus Martínez és la comissaria d'aquesta gran instal·lació audiovisual que es projecte en cinc pantalles. Quatre de les projeccions són de tres hores de durada, mentre que l'altra és una mica més curta. Tal com explica Serra, aquestes pantalles constitueixen "idees que estan en fugida i que no tornen", que són llançades igual que passa al segle XXI. Per fer aquestes gravacions, Serra ha comptat amb actors no professionals.

El realitzador de Banyoles desenvolupa diverses històries que recreen "com hem arribat, quin ha estat el recorregut en els últims temps per arribar a la pèrdua de la centralitat del cos com a mitjà bàsic de relació". Enregistrades a Irlanda i a Lleida amb l'ajuda de la Fundació Sorigué, les narracions embolcallen el públic en un món de diàlegs, sentiments profunds i relacions. La mostra es completa amb una publicació de 32 pàgines, editada conjuntament per l'Institut Ramon Llull i la revista "Mousse", que es distribuïrà de forma gratuïta.

La Biennal d'Art de Venècia ha presentat aquest dimecres els 89 pavellons nacionals que formen part de l'edició número 56 del certamen. L'esdeveniment, que compleix 120 anys, obrirà les portes al públic el dissabte 9 de maig fins al 22 de novembre, amb el nom "Tots els futurs del món".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut