Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per donar suport als docents de Balears.
Centenars de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per donar suport als docents de Balears.
Barcelona

Catalunya se suma a la defensa del català a les escoles de les Balears

Centenars de representants de la comunitat educativa, dels sindicats i dels partits polítics s'han aplegat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per rebutjar el model trilingüe del govern Bauzá.

RedaccióActualitzat
Catalunya s'ha sumat a la defensa del català a les escoles de les Balears. Representants de la comunitat educativa, dels sindicats i dels partits polítics s'han aplegat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per rebutjar el model trilingüe del govern Bauzá.

Defensa del català, suport unànime als docents que des de fa dues setmanes estan en vaga indefinida i rebuig frontal al model educatiu trilingüe que vol imposar el govern popular liderat per José Ramón Bauzá. Són els eixos de la concentració que ha aplegat aquest diumenge a la tarda centenars de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Una mobilització que coincideix amb la multitudinària manifestació pels carrers del centre de Palma per rebutjar el model trilingüe, conegut com a decret de Tractament Integral de Llengües (TIL) a les escoles, que vol equilibrar la presència del castellà, l'anglès i el català, però que suposa un greuge a la immersió lingüística en català a les illes.

La manifestació ha estat convocada pel Comitè de Suport de Barcelona a la Vaga Indefinida de Docents a les Illes Balears. Al final de la concentració, que no ha registrat cap incident, s'ha llegit un manifest mentre es cridaven consignes com ara "Bauzá, dimissió".
Anar al contingut