Catalunya hauria de reduir el doble les emissions per limitar l'escalfament a 1,5 graus

Segons experts en canvi climàtic de la UPC, d'aquí set anys Catalunya haurà exhaurit el seu pressupost de carboni per no depassar els 1,5 graus d'escalfament

RedaccióActualitzat

Catalunya hauria de reduir a la meitat les emissions de diòxid de carboni; molt més del que té previst. Això, per estabilitzar l'escalfament global en els 1,5 graus de l'Acord de París. Ho diuen investigadors de la UPC, que afirmen que no només s'ha de comptar amb el que emet Catalunya, sinó que cal seguir criteris de justícia climàtica i preservar el dret al desenvolupament dels països empobrits, que encara tenen una part de la població sense accés a la xarxa elèctrica.

Segons els càlculs fets per aquests experts, Catalunya, que triplica el PIB mundial, té previst reduir un 27% les emissions de cara a l'any 2030, respecte al nivell del 1990. Això, però, comportaria una contribució a l'increment de temperatura global d'1,7 graus. 

Si continuem al mateix ritme que ara, sense reduir la nostra dependència dels recursos fòssils, d'aquí set anys Catalunya haurà exhaurit el seu pressupost de carboni per no depassar el grau i mig d'escalfament.

 

ARXIVAT A:
EcologiaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut