Catalunya farà un registre de terres agrícoles i ramaderes en desús perquè es lloguin

El govern vol promoure la incorporació de persones al món agrari i també forçar que els propietaris que no les fan servir s'avinguin a llogar-les per produir aliments

Actualitzat

"Que no quedi cap pam de terra sense conrear al nostre país perquè està en desús." Aquest és l'objectiu del registre de terres agrícoles i ramaderes que vol crear la Generalitat, segons ha dit la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.

Catalunya ha perdut en els últims 20 anys unes 100.000 hectàrees conreables i es vol canviar la tendència. Per això es farà inventari de totes les parcel·les agrícoles i ramaderes que estan en desús.

Es faran convocatòries públiques per facilitar el lloguer entre propietaris i pagesos. La Generalitat mediarà perquè el propietari arrendi la terra en desús i "en casos excepcionals, s'haurà de tramitar sense el consentiment del propietari".

El preu de cada finca el fixarà el govern, per evitar l'especulació.

Posar la terra a disposició dels que volen treballar-la permetrà produir aliments i tenir més cohesió territorial, amb més gent al món rural i relleu generacional al camp, segons el govern.

Es prioritzarà l'accés als camps a joves i dones.

La iniciativa s'ha anunciat a l'Escola Agrària de Manresa, on alguns alumnes, com Maria Robledo, hi han vist una oportunitat: "M'agradaria tornar a la terra, però és difícil perquè la meva família no té cap finca agrícola en propietat", deia.

El govern ha començat a tramitar el decret que ha de tirar endavant aquest registre de terres i té previst aprovar-lo a principis de l'any que ve.

 

 
ARXIVAT A:
Agricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut