Una infermera, amb una vacuna de Pfizer, el primer dia de la campanya de vacunació del Regen Unit (Reuters/Jacob King
La campanya de vacunació començarà a Catalunya al gener
Barcelona

Catalunya començarà a vacunar contra la Covid la primera setmana de gener

S'enviaran a les residències geriàtriques 500 infermeres i infermers, que prioritzaran la vacunació de la Covid-19 a usuaris i treballadors

Actualitzat

La Conselleria de Salut preveu que les primeres dosis de la vacuna arribin la setmana del 4 de gener, quan començarà un procés de vacunació progressiu que requereix una logística sense precedents.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el procés durarà mesos i que es contractarà personal sanitari per poder començar la vacunació. Com que es tracta d'una vacuna amb unes característiques especials, les infermeres hauran de fer una  breu formació:
 

"500 infermeres vacunaran contra la Covid en la primera etapa. Estem preparats per les primeres dosis que arriben a principis de gener."

 

La consellera ha destacat el "paper fonamental" de la infermeria en la vacunació, que ha assegurat que durarà mesos i que "al gener no estarà tot fet":


"Entomem el repte de vacunació. És un repte especial, però ens permet veure una llum al final del túnel."

 

Els esforços es focalitzaran en les persones vulnerables i, per això, es començaran vacunant les persones grans i les persones amb discapacitat.

L'Agència Europea del Medicament denuncia un ciberatac en plena anàlisi de les vacunes
A Catalunya, 500 infermeres es desplaçaran a les residències geriàtriques per la campanya de vacunació (Reuters/Pool)

 

500 infermeres per iniciar la vacunació

La Conselleria de Salut destinarà 500 infermeres per iniciar la campanya de vacunació de la Covid. Estaran distribuïdes en 25 equips de 20 professionals, en parelles i torns de matí i tarda que aniran primer a les residències geriàtriques des de principis de gener. Allà es vacunarà els residents i els treballadors, considerats les persones més vulnerables.
           

140 milions de dosis per a Espanya


El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que Espanya també rebrà les primeres vacunes de la Covid-19 la primera setmana de gener. Això serà possible gràcies que l'Agència Europea del Medicament es reunirà el 29 de desembre per aprovar les vacunes de Pfizer i de BioNTech.

Segons l'acord de la Unió Europea a Espanya li corresponen 140 milions de dosis de la vacuna, per a 80 milions de persones.

 

Illa ha assegurat que les vacunes es distribuiran "de manera equitativa" i simultàniament, tal com dicta el pla de vacunació del govern:

 

"Hi haurà vacunes per a tothom i en sobraran. Totes les comunitats autònomes aniran rebent de forma progressiva les vacunes."

El ministre ha explicat que no es rebran totes les vacunes el mateix dia, sinó a mesura que es vagin fabricant. Insisteix que les vacunes no es distribuiran fins que siguin aprovades per l'Agència Europea, per garantir que siguin "segures i eficaces".

La vacuna següent que l'Agència Europea examinarà serà la de la farmacèutica Moderna i abans del 12 de gener se'n sabrà la valoració.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut