Castells durant l'entrevista que li ha fet Xavier Bosch
Castells durant l'entrevista que li ha fet Xavier Bosch
Sant Joan Despí

Castells revela que l'Eurovegas es va començar a gestar amb el tripartit

En una entrevista al programa "Àgora" de TV3, l'exconseller d'Economia ha reconegut que va ser el tripartit qui va començar a negociar el projecte d'Eurovegas i que Adelson mostrava, segons la seva impressió, preferència clara per Barcelona.

RedaccióActualitzat
L'Eurovegas es va començar a gestar durant el govern tripartit, segons ha revelat al programa "Àgora", de TV3, l'exconseller d'Economia, Antoni Castells. "Els primers passos els vam fer nosaltres i no hi vam donar publicitat perquè pensàvem que era un tema que s'havia de fer amb tota la discreció". Així ho demostra el fet que el juny del 2008, el llavors president de la Generalitat, José Montilla, es va reunir amb Sheldon Adelson, trobada que no va transcendir. Castells ha assegurat que ja quan van començar les negociacions, el 2008, el magnat nord-americà ja dubtava entre Madrid i Barcelona. "La meva impressió era que si podien, volien fer-ho aquí. Clarament, ells tenien una preferència per Barcelona".

L'exconseller d'Economia ha reconegut que la decisió és "complicada" i que el projecte s'ha de veure a "mig termini". "La primera impressió, amb el cap calent, és contrària, per raons sensibilitat, morals, perquè no és el tipus de projecte sobre el que voldríem que es vertebrés el país. Quan parlem de Massachusetts, és per les universitats i les empreses de tecnologia. Ara, d'altra banda, un govern no pot prendre les decisions a cop calent, les ha de ponderar molt. Això és el que nosaltres vam fer en el seu moment. Ponderar és veure els pros i contres. Veure si els pros són tants com sembla o si els contres es poden minimitzar fins a un nivell raonable".

Sobre la situació econòmica i la política del govern espanyol, Castells ha descrit de "lamentable", que Rajoy doni lliçons. "És veritat que les comunitats s'han desviat dels objectius de dèficit, però l'Estat s'ha desviat dos terços i són ells els que estan tutelats per Brussel·les. En canvi, bona part del dèficit autonòmic ve dels incompliments de l'Estat".

Antoni Castells ha parlat també de la victòria de la selecció espanyola i l'ha comparada amb el corredor mediterrani. "Fixi's el que ha costat assumir que juguin cinc catalans a la selecció espanyola. Preferien perdre amb el Raül que no guanyar amb els del Barça. I amb el corredor mediterrani passa el mateix. Si una cosa va bé per a Catalunya, encara que vagi bé per a Espanya, no la volen! Hem de fer front això, amb força i unitat".


Anar al contingut