Cases a mig fer abandonades 20 anys, un problema greu en pobles petits

Diversos municipis petits denuncien els problemes que provoquen les promocions d'habitatge buides o que van quedar a mig construir i ara pertanyen a la Sareb

RedaccióActualitzat

"Això fa uns anys havia de ser casa meva." Ho diu Elisabet Olmos, davant d'una promoció d'habitatges a mig fer a Vilabella, a l'Alt Camp. El 2005, ella i la seva parella van pagar 17.500 euros a la promotora que els havia de construir, però la crisi immobiliària va deixar les obres a mitges. 

Almenys ells van tenir la sort de poder recuperar els seus diners. "Vam ser de les poques persones a fer-ho", explica. Com ella, altres joves de la població van veure's afectats. I, davant la manca d'habitatge, han hagut de marxar de la població.

De fet, el seu és només un exemple de les promocions d'habitatge que s'han quedat buides o a mig construir en diversos pobles petits de Catalunya, cosa que provoca problemes greus de vandalisme i ocupacions que els alcaldes denuncien.

Moltes d'aquestes promocions pertanyen a la Sareb --l'anomenat banc dolent--, o han quedat oblidades enmig de la burocràcia dels bancs, o de constructores que han fet fallida.

I per als ajuntaments, és difícil actuar-hi. "No és fàcil, has de trobar el banc, has de saber qui ho porta...", afirma Jaume Fornés Tardiu, alcalde de Sarral, a la Conca de Barberà. En el seu cas, també hi ha promocions abandonades des de fa 20 anys. 

Per ara, han aconseguit que una promotora acabi un bloc que havia quedat a mig fer, però ara treballen perquè també s'hi reservin pisos de lloguer.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut