Agents i furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra tallen Travessera de Gràcia a l'alçada del Banc Expropiat, el 24 de maig de…
Agents i furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra tallen Travessera de Gràcia a l'alçada del Banc Expropiat, el 24 de maig del 2016. (Horitzontal)

Càrregues policials davant del Banc Expropiat de Gràcia després que manifestants aconseguissin obrir-lo

Actualitzat

ACN Barcelona.-Els Mossos d'Esquadra han carregat cap a les deu de la nit contra manifestants que donaven suport als desallotjats del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona després que aquests hagin aconseguit tornar a obrir l'edifici retirant les tanques de protecció que s'hi van posar ahir. Just després que s'hagués obert l'immoble, la policia ha carregat i la manifestació s'ha dissolt. Dues hores abans unes 500 persones s'havien anat reunint a la plaça del Diamant, des d'on, a les nou de la nit, han començat a caminar cap a Torrent de l'Olla, cap a Travessera de Gràcia i fins a la plaça de la Revolució, davant del Banc Expropiat.

Aquesta era només una de les quatre manifestacions de suport als desallotjats que han tingut lloc aquest dimarts a la nit a la capital catalana. Les altres tres han tingut lloc a Sants, al Raval i a Sarrià. Els enfrontaments d'ahir entre els Mossos d'Esquadra i alguns dels manifestants van incloure barricades en flames, vehicles bolcats i incendiats i establiments malmesos. També va comportar una quinzena de ferits -catorze dels quals policies- i un detingut segons el balanç dels Mossos. Els manifestants, de la seva banda, han parlat d'una cinquantena de ferits, entre d'altres per projectils de foam.Pel que fa a la manifestació de Gràcia, prop de 500 persones han sortit de la plaça del Diamant cap a les nou de la nit, després d'estar-hi una hora concentrats, en direcció cap a Torrent de l'Olla. D'aquí s'han dirigit cap a Travessera de Gràcia i han acabat a la plaça de la Revolució, davant del Banc Expropiat. Un cop allà alguns dels manifestants han començat a picar les portes que ahir es van bloquejar, i en un moment han aconseguit obrir-ne una. Ha estat aleshores quan s'ha produït la càrrega policial i el grup s'ha dissolt. A partir d'aleshores ha començat a viure's una situació similar a la de dilluns al vespre, amb policies perseguint alguns d'aquests manifestants que s'han dispersat pels carrers del barri. L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevola la zona i hi ha unitats mòbils de la policia dispersades per diversos indrets.

Anar al contingut