Un vaixell de recerca al llac Ness, a Escòcia
La recerca s'ha fet dissabte i diumenge amb l'última tecnologia

Capten sons al llac Ness, però no troben rastre del monstre en la recerca més gran en 50 anys

Un centenar de persones han participat aquest cap de setmana en la recerca de Nessie, que s'ha fet amb l'última tecnologia

RedaccióActualitzat

No hi ha rastre del monstre del llac Ness. L'operació de recerca més gran en 50 anys a Escòcia per trobar-lo no ha permès resoldre el misteri i la seva existència continuarà sent un mite que ha alimentat històries des de fa segles.

Un centenar de persones voluntàries han estat buscant-lo al llac aquest cap de setmana. Malgrat que havien sentit "sons fantàstics i estranys" diumenge al matí, cap senyal empíric els ha fet pensar que aquesta bèstia llegendària, coneguda com a Nessie, existeixi.

La recerca ha estat organitzada pel fa poc renovat Centre del Llac Ness, un centre que recull tota la informació sobre Nessie i l'exposa al públic, juntament amb l'organització Loch Ness Exploration.

A una part dels participants se'ls havien assignat ubicacions a la vora del llac, que fa 37 quilòmetres de llarg i 56 quilòmetres quadrats de superfície, mentre que d'altres han fet la cerca en vaixell. També s'ha utilitzat un hidròfon per detectar senyals acústics sota l'aigua, així com drons tèrmics per detectar cossos i objectes calents a l'aigua.

Només per un instant, diumenge al matí, van creure que potser el monstre existia. "Vam sentir quatre glups", explica el cap de la cerca, Alan McKenna. "Tots ens vam emocionar una mica, vam córrer per assegurar-nos que la gravadora estava encesa i no estava connectada".

Un cartell al costat del llac adverteix que hi ha un monstre i demana no banyar-se
L'existència de Nessie continua sent un mite (Reuters/Russell Cheyne)

Una llegenda des del segle VI

La primera referència al monstre del llac Ness la trobem al segle VII. Però no va ser fins fa uns 100 anys que es va popularitzar. La directora d'un hotel de la zona va assegurar haver-lo vist i, des de llavors, la llegenda i la curiositat dels turistes no han fet més que créixer.

La imatge més famosa de Nessie, del 1934, mostrava un cap sobre un coll llarg que emergia de l'aigua. Però, 60 anys més tard, es va revelar que en realitat es tractava d'un nino simulant un monstre marí enganxat a un submarí de joguina. En els anys següents, s'han fet innombrables intents infructuosos de localitzar el monstre.

ARXIVAT A:
Regne UnitEscòcia
Anar al contingut