"Catalunya Religió" ha publicat el manifest signat per les monges
"Catalunya Religió" ha publicat el manifest signat per les monges

Capellans i monges de Catalunya signen a favor de les llibertats i el referèndum

300 capellans i diaques, i les abadesses i priores de cinc dels principals monestirs catalans defensen la llibertat d'expressió, demanen diàleg i el rebutgen la violència

RedaccióActualitzat

Uns 300 capellans i diaques de diverses diòcesis catalanes han firmat una declaració a favor del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest manifest diuen que, davant la impossibilitat de pactar les condicions del referèndum de manera acordada, és legítim i necessari que la votació tiri endavant. Per això, fan una crida als catòlics i a tots els ciutadans de Catalunya perquè vagin a "votar en consciència". També conviden a tothom a reflexionar sobre la importància del moment actual.

En aquesta declaració, els capellans i diaques també admeten la dificultat de crear un diàleg serè i constructiu entre totes les parts. Afirmen que és per aquesta raó que s'han sentit moralment obligats a fer sentir la seva veu en una hora que consideren decisiva per al futur immediat de Catalunya i Espanya.

Les monges dels principals monestirs de Catalunya han firmat també un manifest en el qual defensen la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, donen suport a totes les persones que defensen els drets de la llibertat d'expressió, la democràcia i el de l'autodeterminació. El manifest signat per les monges i priores dels monestirs Sant Pere de les Puel·les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, expressen davant "la greu situació" el seu "compromís amb el poble".

 

-Expressem el nostre rebuig a l'ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català.

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d'expressió, de la democràcia i de l'autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.

 

El manifest signat per les monges s'ha fet públic a través de la revista "Catalunta Religió".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut