Canvien el nom de 20 estacions de metro, Rodalies, FGC i Tram, per evitar confusions (ACN/AlbertSegura)
A Rubí, l'estació de FGC es dirà Rubí Centre i la de Rodalies, Rubí Can Vallhonrat

Canvien el nom de 20 estacions de metro, Rodalies, FGC i Tram, per evitar confusions

L'Autoritat del Transport Metropolità unifica el nom d'estacions que tenen enllaç, evita duplicar noms en estacions de diferents operadors i n'adapta d'altres a la realitat del lloc

Actualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona canvia de nom 20 estacions de metro, FGC, Rodalies i Tram. L'entitat, que ho ha anunciat aquest dilluns, vol evitar confusions.

Les estacions entrellaçades compartiran nom encara que estiguin controlades per operadors diferents. D'altra banda, no hi haurà dues estacions no enllaçades que tinguin el mateix nom, i també s'adequa la nomenclatura a la realitat del lloc.

La Comissió de Nomenclatura de l'ATM té l'assessorament de l'Institut d'Estudis Catalans i té en compte el parer de totes les administracions concernides a cada proposta, com en el cas de reivindicacions veïnals o municipals.

Deu de les estacions a les quals es canvia la nomenclatura són a Barcelona i l'Hospitalet, la resta, a Terrassa, Sant Cugat, Rubí, Martorell i Santa Perpètua de Mogoda, on es crea una nova estació.


Estacions entrellaçades:

A Barcelona, les estacions de metro i Rodalies de Fabra i Puig (L1) i Sant Andreu Arenal passaran a nomenar-se Fabra i Puig.

Les de Sant Andreu (L1) i Sant Andreu Comtal s'unifiquen amb el nom de Sant Andreu.

I les de Clot (L1 i L2) i Clot-Aragó portaran el nom d'El Clot.

I les de Torre Baró-Vallbona (L11) i Torre Baró portaran totes dues el nom de Torre Baró-Vallbona.

A Terrassa, les estacions de FGC i Rodalies Terrassa Estació del Nord i Terrassa agafen totes dues el nom de l'estació de Ferrocarrils, Terrassa Estació del Nord.

A Martorell, les estacions de Martorell Central i Martorell també s'unifiquen a favor del nom de l'estació de Ferrocarrils, Martorell Central.


Estacions no connectades

Les parades de metro i Rodalies que duien el nom de Bellvitge ara es diran Bellvitge Rambla Marina la de metro (L1), i Bellvitge-Gornal la de Rodalies.

A Sant Cugat, l'estació de FGC (abans Sant Cugat) passarà a dir-se Sant Cugat Centre i la de Rodalies (abans Sant Cugat del Vallès) ara es dirà Sant Cugat Coll Favà.

A Rubí, l'estació de FGC (abans Rubí) es dirà Rubí Centre i la de Rodalies (abans Rubí) passarà a dir-se Rubí Can Vallhonrat.

A Santa Perpètua de Mogoda es crea una estació nova de Rodalies. La que ja hi havia es deia Santa Perpètua de Mogoda i passa a dir-se Santa Perpètua de Mogoda la Florida, mentre que la nova es dirà Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes.


Canvi en estacions individuals

Entre les parades de metro que canvien de nom hi ha la de Drassanes (L3), que passa a dir-se Rambla-Drassanes.

La de Vall d'Hebron de l'L3 i l'L5 es diran Vall d'Hebron-Sant Genís.

L'estació de Llucmajor (L4) es dirà Llucmajor-República.

La de Congrés (L5) passarà a nomenar-se Congrés-Indians.

I per últim, la parada del Tram de Wellington canvia el nom pel de Wellington-UPF.

ARXIVAT A:
MobilitatMetroTramviaRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut