Joan Canadell i Elsa Artadi, els més votats a les primàries de la llista de Junts
Joan Canadell i Elsa Artadi, els més votats a les primàries de la llista de Junts

Canadell i Artadi, els més votats a les primàries de Junts per acompanyar Borràs el 14F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha guanyat la segona tanda de les primàries de Junts per Catalunya a Barcelona

RedaccióActualitzat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha guanyat la segona tanda de les primàries de Junts per Catalunya a Barcelona i anirà darrere de la presidenciable Laura Borràs. A Girona, la llista de Junts l'encapçalarà la diputada Gemma Geis, a Lleida, el conseller Ramon Tremosa i a Tarragona, el portaveu parlamentari Albert Batet.

Joan Canadell i Elsa Artadi són els candidats més votats per acabar de compondre la llista electoral de Junts per a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Canadell ha obtingut 1.269 vots (un 55,2% dels suports) a la demarcació de Barcelona. Artadi 1.212 vots (un 52,7%). La resta de la llista la formen Jaume Alonso-Cuevillas (1.172 vots, 50,97%), Jordi Puigneró (993 vots, 43,19%), Lluís Puig Gordi (883 vots, 38,4%), Meritxell Budó (713 vots, 31,01%), Damià Calvet (687 vots, 29,88%) i Josep Rius (524 vots, 22,79%).
 

A la demarcació de Girona, la més votada és l'actual diputada Gemma Geis (350 vots, 62,83%) seguida per l'alcaldesa de Girona, Marta Madrenas (343 vots, 61,57%), Salvador Vergés (170 vots, 30,52%) i Francesc Ten Costa (126 vots, 22,62%).

A Lleida els més votats són Ramon Tremosa (209 vots, 52,91%), Jordi Fàbrega (100 vots, 25,31%) i Joan Carles Garcia Guillamon (80 vots, 20,25%).

Els 3 candidats més votats per a la circumscripció de Tarragona són Albert Batet (207 vots, 47,36%), Mònica Sales (123 vots, 28,14%) i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós (113 vots, 25,85%).


Els següents a la llista

En total, s'han elegit els 8 candidats de la llista per Barcelona que aniran darrera de la presidenciable Laura Borràs, els 4 primers de Girona i els 3 primers de Lleida i Tarragona.

Just per sota dels més votats apreixen noms coneguts. A Barcelona, per exemple, hi ha periodista Pilar Calvo, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, el pallasso Jordi Pesarrodona, l'assessor en política internacional Aleix Sarri, els diputats Aurora Madaula i Francesc de Dalmases, entre d'altres.


Una llista que s'ha d'acabar de formar

En aquestes votacions hi han participat un 72% dels 5.128 afiliats de Junts. Han votat 3.688 persones, que podien triar més d'un candidat. Cada afiliat ha pogut votar un màxim de dues persones a Lleida i Tarragona, tres a Girona i sis a Barcelona

Segons explica el partit, les llistes s'ordenaran en funció dels vots que hagi obtingut cada candidat, tot i que l'Executiva Nacional pot modificar-ne l'ordre per garantir la paritat i l'ordenació en cremallera home-dona. A més, completarà la llista en cada una de les circumscripcions teninen en compte diversos criteris com el suport que en cada circumscripció a les persones que no han estat proclamades, la paritat, la pluralitat ideològica, l'equilibri territorial, la diversitat professional, l'equilibri entre experiència i renovació institucional i la diversitat generacional.

La llista definitiva també es votarà entre els afiliats.

Pendents de Puigdemont

Una altra incògnita de la llista de Junts és la possible presència del president Carles Puigdemont, que podria ocupar una simbòlica primera posició des de l'exili.

De moment, el partit encara no s'ha pronunciat sobre aquesta possibilitat.

ARXIVAT A:
JxCatEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut