Vilanova d'Alcolea

Camps inaugura amb tota la pompa l'aeroport de Castelló sense tenir encara els permisos per volar

El president valencià i el de la Diputació de Castelló han inaugurat aquest divendres amb tota la pompa el nou aeroport de Castelló. Tot i la solemnitat de l'acte, les instal·lacions encara trigaran a entrar en funcionament perquè ni tan sols tenen l'autorització per rebre vols i cap companyia ha sol·licitat operar des de les noves instal·lacions. L'estrena, que arriba tres dies abans que s'acabi el termini per fer inauguracions per la proximitat de les eleccions municipals, s'ha fet també enmig de les crítiques de l'oposició, que carreguen per la inversió milionària en temps de retallades.

Actualitzat
Acte multitudinari a la inauguració de l'aeroport de Castelló. Després d'una inversió de 150 milions d'euros i anys de retards en les obres, la infraestructura està finalment acabada, tot i que de moment no s'hi enlairarà cap avió.

L'aeroport s'inaugura sense tenir els permisos del Ministeri de Foment i sense cap acord amb aerolínies per operar-hi. L'única interessada semblaria Airnostrum, que encara no té cap ruta planificada.

L'acte, però, s'ha volgut fer aquest divendres, tres dies abans que s'aturin les inauguracions a causa de la convocatòria de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig i és l'últim gran acte del president de la Diputació Valenciana, Carlos Fabra, després d'anunciar que es retira de la vida política.

Les seves previsions per a l'aeroport són molt optimistes: començar a operar aquest juliol, amb un milió de passatgers l'any i feina per a 7.000 persones. La infraestructura, però, quedarà de moment buida, a l'espera de l'arribada de permisos i companyies aèries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut