Londres

Cameron creu que Rajoy hauria de "deixar que la gent decideixi" en relació amb el procés sobiranista català

El primer ministre britànic ha subratllat que no vol donar consells al president espanyol però assegura que no és bo ignorar les reclamacions d'independència.

RedaccióActualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, s'ha referit al procés sobiranista de Catalunya en una reunió amb periodistes prèvia a la reunió del G8. Cameron ha subratllat que no vol "pas dir als espanyols com han d'afrontar aquests temes" perquè competeixen al "govern espanyol i al primer ministre", Mariano Rajoy, però ha assegurat que no és bo "ignorar" les qüestions sobre "nacionalitat, independència i identitat".

En aquest sentit, el primer ministre britànic ha assegurat que "és millor explicar els teus arguments i deixar que la gent decideixi", una manera que ha dit que és com "fem les coses al Regne Unit". El mes d'octubre passat, Cameron va acordar amb el seu homòleg escocès, Alex Salmond, la celebració d'un referèndum d'independència per al setembre del 2014.

Sobre Escòcia, Cameron ha dit que "el govern nacionalista escocès creu en la separació del Regne Unit i van dir que volien un referèndum. Jo vaig dir que sí, però amb la condició que s'ajusti a la legalitat i sigui clar, amb una única pregunta". Tanmateix, el primer ministre britànic creu que la regió té al davant "arguments molt forts per continuar al Regne Unit".

Quan Mariano Rajoy s'ha referit al referèndum escocès, ha destacat que Catalunya i Escòcia són "realitats diferents" i ha retret al nacionalisme català que el referèndum escocès es farà "d'acord amb el marc legal vigent".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut