Imatge del conseller de Territori, Damià Calvet, aquest 10 de juliol de 2020 al Port de Vilanova i la Geltrú. (Horitzontal)
Imatge del conseller de Territori, Damià Calvet, aquest 10 de juliol de 2020 al Port de Vilanova i la Geltrú. (Horitzontal)

Calvet diu als opositors que el projecte de l'Autòdrom de Terramar s'ha aprovat "en temps i forma" i que es farà

ACN Vilanova i la Geltrú.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha deixat clar aquest divendres que el projecte de reforma de l'Autòdrom de Terramar de Sant Pere de Ribes s'ha aprovat "en temps i forma" i amb "totes les garanties i transparència" i que el Govern, per seguretat jurídica, ha de garantir que es pugui fer. El conseller ha recordat als opositors del projecte que en el període d'al·legacions se'n van presentar "més aviat poques" i que ara és tard per aturar-lo perquè tot el procés de tramitació ha estat totalment "transparent i democràtic". A més, Calvet ha destacat que, a banda que el sòl edificable es va reduir de 90.000 metres quadrats a 50.000, el pla urbanístic contempla preservar els valors paisatgístics i naturals de l'espai.

El conseller Calvet ha fet aquestes declaracions al Port de Vilanova i la Geltrú on aquest divendres ha visitat diversos projectes que s'hi estan fent com el passeig enlairat que dona continuïtat al front portuari i que ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros. Als opositors del projecte de reforma de l'Autòdrom, que han convocat un acte de protesta coincidint amb la seva visita, el conseller els ha recordat que el projecte s'ha aprovat amb "totes les garanties" que ofereix la comissió d'Urbanisme i incorporant tots els vectors ambientals i que la obligació del Govern és garantir que pugui tirar endavant,El conseller ha destacat que més enllà que durant la tramitació del projecte la superfície de sòl urbanitzable s'ha reduït gairebé a la meitat, els seus usos han passat d'industrials a uns altres d'alt valor afegit relacionats amb el turisme. "És obligació del conseller garantir que allò que s'ha fet en temps i forma es pugui tirar endavant", ha reblat.Oposició del territori El passat 3 de juliol, la Plataforma Verda de l'Autòdrom va lliurar 15.000 signatures a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes (Garraf) en contra del projecte privat que ha de reformar l'Autòdrom Terramar. L'entitat considera que el pla liderat per la promotora franco-espanyola Grandprix és "desmesuradíssim" i lamenta que "compromet una zona que fins ara estava protegida pels seus alts valors paisatgístics i agraris". Els opositors recorden que els terrenys propers a l'antic autòdrom "tenen un alt valor ecològic perquè són un connector natural entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf" i que si el projecte tira endavant es posarien en perill.

Anar al contingut