Barcelona

Calma i normalitat a la Universitat de Barcelona després de la manifestació dels anti-Bolonya

La calma i la normalitat regnen a les facultats de la Universitat de Barcelona després d'una setmana convulsa amb tancades i piquets. Les classes s'han reprès a totes les facultats i han desaparegut els grups d'estudiants que feien pressió per impedir l'activitat docent. Només a la Facultat de Geografia i Història, al Raval, es manté la vaga, després que l'assemblea d'estudiants acordés seguir amb la protesta, però no hi ha ni rastre de piquets. A la facultat de Dret i a l'edifici històric de la UB hi ha classes sense problemes, encara que el nombre d'estudiants és menor de l'habitual. A la UAB, en canvi, encara hi ha una tancada activa a la facultat de Ciències de l'Educació.

Actualitzat
La vaga com una opció personal. Finalment els estudiants contraris al Pla Bolonya de la Universitat de Barcelona han optat per aquesta mesura després d'una setmana de tancades i piquets. El dia següent a la marxa d'estudiants pel centre de Barcelona, les classes s'han reprès amb normalitat. Això sí, hi ha menys gent a les aules.

A la facultat de Dret de la UB, ocupada fins que dijous hi va haver un fals avís de bomba, no hi queda cap alumne tancat i tampoc hi ha piquets. A les de Filologia i de Matemàtiques -situades a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona– hi ha classes amb normalitat. A la de Geografia i Història, al Raval, es nota més la vaga d'estudiants després que l'assemblea decidís mantenir la protesta, tal com queda reflectit al web de la facultat. Els estudiants han votat a favor de fer vaga sense piquets i per tant l'accés a les aules està garantit, tot i que hi ha molt poca afluència de persones. Com a mesura extraordinària el Deganat ha decidit posposar els exàmens i les proves parcials, en benefici de l'alumnat.

A la UAB continuen les tancades

A la Universitat Autònoma de Barcelona continuen les mobilitzacions. En comptes d'intentar buidar les aules, els estudiants contraris al Pla Bolonya de la UAB opten per omplir les facultats en forma de tancada. Encara n'hi ha una d'activa, a la facultat de Ciències de l'Educació. Allà hi viuen i hi dormen una vintena d'alumnes que protesten contra la reforma europea dels estudis universitaris.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut