Barcelona

Cada 35 minuts una dona a l'estat espanyol rep el diagnòstic de càncer de mama

El nombre de casos de càncer de mama augmenta, tant a Catalunya com a la resta de l'Estat i del món. El perquè? L'envelliment de la població, i també un diagnòstic cada vegada més precoç. Només a Barcelona, per exemple, cada any, 80.000 dones d'entre 50 i 69 anys es fan la preceptiva revisió de mames que aconsellen els experts. És una mesura preventiva que s'ha revelat molt útil a l'hora de detectar càncers de mama, i això ha permès una reducció de mortalitat que pot arribar, en funció de l'edat, al 35%.

Actualitzat
Cada 35 minuts una dona a l'estat espanyol rep el diagnòstic de càncer de mama. La bona notícia dins de la desgràcia de saber que estàs malalt és que en aquest tipus de càncer existeix el diagnòstic precoç i que això ajuda a disminuir la mortalitat. És per això que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, l'Associació Espanyola contra el Càncer ha llançat una campanya amb el lema: "No dius que per mi faries qualsevol cosa? Fes-te una mamografia".

Cada any es diagnostiquen a Catalunya 3.800 casos de càncer de mama. En el conjunt d'Espanya el nombre de diagnòstics anuals és de 16.000 casos, gairebé el 30% de tots els tumors del sexe femení.

Cada vegada hi ha una major conscienciació i implicació de la societat civil en aquesta patologia i, gràcies a l'impacte social que té, la indústria farmacèutica i la comunitat acadèmica dediquen molt esforç per trobar els fàrmacs més adequats.

També s'ha avançat molt pel que fa als tractaments. Fins fa pocs anys les conseqüències de tenir un càncer de mama eren la pèrdua irremeiable del pit. Ara, en canvi, al 60 o 70% de les pacients se'ls aplica cirurgia reparadora que els permet conservar el pit, cosa que, juntament amb uns tractaments complementaris, fa que les afectades puguin portar una vida relativament normal i rebre un missatge d'esperança.
Anar al contingut