Els caçadors espanyols s'han fet fotografies rodejats d'animals morts a la finca portuguesa

Caçadors espanyols indignen Portugal després de massacrar 540 animals i vantar-se'n

Els fets han desencadenat crítiques de gairebé tot l'espectre polític portuguès, després que els autors publiquessin les imatges en diverses xarxes socials

AgènciesActualitzat

Una partida de caça organitzada en una finca del municipi lusità d'Azambuja en què van ser abatuts uns 540 animals ha generat indignació a Portugal i ha suscitat fortes crítiques de dirigents municipals, partits i ecologistes. I serà investigada per les autoritats.

La polèmica va esclatar després que es compartissin a les xarxes socials fotografies de la cacera, que –segons aquestes publicacions– va ajuntar 16 caçadors a la finca Torre de Bela d'Azambuja, a uns 40 quilòmetres de Lisboa, on van ser abatuts mig miler d'animals, principalment cérvols i senglars.La imatge dels animals morts ha corregut a les xarxes socials i ha desencadenat indignació

 

L'Institut de Conservació de la Naturalesa i els Boscos (ICNF, per les seves sigles en portuguès), que tutela el sector cinegètic, ha informat avui en un comunicat que no va tenir coneixement previ de la munteria, que es va fer en una àrea classificada com "zona de caça turística".

Aquesta concessió preveu "l'explotació del cérvol i del senglar", també a través de partides de caça com aquesta, però a causa de l'elevat nombre d'animals suposadament abatuts, l'ICNF ha iniciat un procés per saber que ha passat i si s'ha incomplert la llei en vigor.

L'Ajuntament d'Azambuja també afirma que no va rebre cap informació oficial sobre la cacera, que no necessita d'autorització municipal, i ha demanat a l'ICNF i al Ministeri d'Agricultura que verifiquin si hi va haver il·legalitats.

Crítiques de gairebé tot l'espectre polític

Els fets van ser criticats pel tinent d'alcaldia d'Azambuja, Silvino Lúcio, a través d'un comunicat del grup municipal socialista en el qual va denunciar que es va tractar d'una "massacre" i un "crim ambiental". Va assenyalar, a més, que la finca on van passar els fets està emmurallada, de manera que "els animals no tenien per on fugir".

A la indignació també s'ha sumat el partit animalista portuguès PA, amb tres diputats al Parlament, que la va qualificar de "matança" i que ha assegurat que exigirà responsabilitats a les autoritats competents.

A més, va recordar en el seu comunicat que a la zona on es va dur a terme la caça està previst instal·lar-hi una central fotovoltaica amb 765 hectàrees, i que l'estudi d'impacte ambiental del projecte es troba actualment en fase de consulta pública.

També es va sumar a les crítiques un diputat del Bloco d'Esquerda, Nelson Peralta, que va escriure en el seu perfil oficial de Twitter que "fer veure que aquest abatiment massiu és per mantenir l'equilibri ecològic i cinegètic és un insult".

ARXIVAT A:
Ecologia
Anar al contingut