Vídeo on es veu els individus trencant les roques
S'ha fet viral un vídeo que els va enganxar in fraganti trencant i empenyent roques

Busquen els vàndals enxampats quan destrossaven formacions rocoses protegides al llac Mead

S'ha fet viral un vídeo en què se'ls va enxampar in fraganti trencant i empenyent les característiques roques vermelles per un penya-segat

Els guardaboscos de l'àrea recreativa nacional del llac Mead, als Estats Units, han demanat ajuda per identificar els sospitosos implicats en un acte vandàlic que va destruir patrimoni natural de la zona de Redstone.

En un vídeo publicat a les xarxes socials enregistrat el diumenge 7 d'abril es veu dos homes trencant i empenyent, des del cim d'un penya-segat, grans roques naturals protegides, que acaben fetes miques. També es veu, al costat dels dos individus, una nena cridant davant la caiguda de les roques.

Algú va gravar l'escena --que s'ha fet viral-- i la va enviar a les autoritats, que estan investigant els fets.

 

El portaveu de l'àrea d'esbarjo, John Haynes, assegura que han enviat el vídeo al Servei de Parcs Nacionals i lamenta aquests danys irreversibles.

"Per què dimonis faries això a aquesta zona tan bonica? És un dels meus llocs preferits del parc, i són allà dalt destruint-lo. No ho entenc."

La destrucció de llocs protegits federalment és un delicte que pot comportar multes i, fins i tot, penes de presó.

Haynes recomana als visitants que facin vídeos de qualsevol activitat inusual i insta que ho denunciïn a les autoritats del parc, ja que són 1,5 milions d'hectàrees i els vigilants no poden arribar a tot arreu.

Imatge del llarc Mead, als Estats Units
Els guardaboscos demanen ajuda per trobar els dos individus (iStock)

Un oasi enmig del desert

L'àrea recreativa del Llac Mead, a pocs quilòmetres de Las Vegas, es troba en un dels parcs nacionals més visitats dels Estats Units.

La descriuen com un oasi enmig del desert, on l'imponent riu Colorado desemboca en dos rius, el Mead i el Mohave, una zona envoltada de boscos muntanyosos i les parets costerudes del Grand Canyon.

El llac Mead es considera el llac artificial més gran dels Estats Units i rep uns 10 milions de visitants l'any. Aquest espai, ja de per si conegut pel Grand Canyon, és lloc habitual per a la pràctica de ràfting o esquí aquàtic, rutes en vaixell, senderisme, muntar a cavall o tours per a turistes.

Aquesta àrea, situada entre els Estats de Nevada i Arizona, una de les zones més caloroses i seques del planeta, té unes vistes espectaculars per la geografia de la zona, i el contrast del llac amb dunes de sorra de 140 milions d'anys i les antigues formacions rocoses d'aquest vermell característic, objectiu d'aquests vàndals.

 

Anar al contingut