En l'última comunicació, els excursionistes baixaven, de camí de tornada, per la Canal dels Encantats (Bombers)

Localitzats els dos excursionistes perduts mentre feien una ruta al parc natural d'Aigüestortes

Una quarantena de persones participaven en l'operatiu de recerca i rescat

RedaccióActualitzat

Els Bombers han localitzat, conscients i orientats, els dos excursionistes que buscàvem al parc natural d'Aigüestortes. 

L'equip de recerca ha sentit crits a la zona de la Valleta Seca i quan s'hi han acostat han vist els dos excursionistes. Sembla que van accidentar-se dissabte i no van poder continuar la marxa.

Aquest migdia els Bombers havien posat en marxa un dispositiu de rescat per localitzar dues persones que feien una ruta al parc natural d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi participaven una quarantena d'efectius dels bombers, bombers voluntaris, GRAE i del SEM.

Segons han informat, els dos excursionistes no van tornar dissabte a l'hora prevista de la ruta. 

Segons les darreres informacions que van donar, els dos excursionistes baixaven, de camí de tornada, per la canal dels Encantats. Els bombers descarten que els dos excursionistes hagin passat la nit a cap dels refugis de la zona.

El vehicle dels dos desapareguts s'havia localitzat a primera hora de la tarda al pàrquing del Prat de Piarró, a l'entrada del parc natural.

 

 

En l'operatiu de rescat han participat una quarantena d'efectius dels Bombers, i s'han activat les unitats GRAE de les seus de Cerdanyola, la Seu d'Urgell, Olot, Valls i la Pobla de Segur, amb l'equip conjunt de GRAE i el metge del SEM.

També participen en la recerca efectius dels parcs de Bombers Voluntaris de la zona, i el Grup Operatiu de Suport (GROS).

El Centre de Comandament dels Bombers per coordinar la recerca s'ha establert a Espot.

En un primer moment s'han activat dos helicòpters de rescat, però les condicions meteorològiques han fet inviable accedir a la zona. Els mitjans aeris han acostat els efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials), el màxim possible, al lloc.

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut