Brussel·les considera que X incompleix la Llei de Serveis Digital
Brussel·les considera que X incompleix la Llei de Serveis Digitals (Reuters/Dado Ruvic)

Brussel·les expedienta X per no combatre la desinformació sobre la guerra Israel-Hamas

La Comissió Europea, a més, també investigarà sospites de frau en la interfície per a verificar els "check" blaus dels comptes verificats

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que ha obert un expedient sancionador a X, abans Twitter, per no combatre la difusió de continguts il·legals i desinformació relacionada amb la guerra entre Israel i Hamas. A més, també investigarà sospites de frau en la interfície per a verificar els "check" blaus dels seus comptes verificats.

Brussel·les ha pres la decisió en considerar que la xarxa social incompleix la Llei de Serveis Digitals en les àrees de gestió de riscos i moderació de continguts i transparència, entre d'altres.

La CE considera que l'empresa d'Elon Musk no ha pres mesures "eficaces" contra la manipulació d'informació a la plataforma i contra la difusió de continguts il·legals, així com tampoc per augmentar la transparència.

La CE considera que l'empresa d'Elon Musk no ha pres mesures 'eficaces' contra la desinformació
La CE considera que l'empresa de Musk no ha pres prou mesures contra la desinformació (Reuters/Gonzalo Fuentes)

"Les proves que tenim són suficients per a iniciar un procediment d'aquest tipus", ha advertit Margrethe Vestager, la vicepresidenta de l'executiu.

"Com més gran sigui el risc que reprensenten les grans plataformes per a la nostra societat, més específics seran els requisits que hagin de complir."

Un cop oberta la investigació, que Brussel·les informa que tractarà de prioritària, la CE pot seguir demanant informació a l'empresa i podria arribar a aplicar més accions, com mesures cautelars, en cas que ho cregui necessari.

És la primera vegada que la Comissió Europea obre un expedient sancionador per incompliment de la nova llei de Serveis Digitals, que va entrar en vigor l'agost passat.

Les sancions, tal com marca la normativa europea, podrien arribar a ser de fins al 6% de la facturació global en cas de demostrar-se l'incompliment.

ARXIVAT A:
TwitterComissió Europea
Anar al contingut