Schleswig-Holstein desmenteix Boye i nega que ajorni la decisió sobre Puigdemont

L'advocat de Puigdemont acusa el jutge Llarena de forçar un endarreriment de la decisió sobre l'euroordre enviant milers de folis en castellà fora de termini

RedaccióActualitzat

Segons Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, el tribunal d'Schleswig-Holstein que porta el seu cas ha demanat una ampliació dels terminis per resoldre sobre l'euroordre demanada pel jutge del Suprem Pablo Llarena. El tribunal alemany, però, ha negat que hi hagi cap ajornament i s'ha limitat a assenyalar que continua estudiant el cas amb la "precisió convenient".

La jutgessa i portaveu de l'Audiència territorial de Schleswig-Holstein, Frauke Holmer, no ha volgut parlar de dates concretes perquè no es poden fer càlculs aproximats ja que és un procediment molt extens. Hores abans, Boye havia dit a Catalunya Ràdio que els terminis establerts per a la resolució s'haurien esgotat el 24 de juny: eren 60 dies prorrogables amb 30 més. La directiva europea que ho marca en preveu un de més llarg i sense data pels casos excepcionalment complexos.

 

 

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, Boye ha assegurat que aquest suposat endarreriment s'ha d'atribuir a l'actitud de la fiscalia alemanya i, sobretot, del jutge Llarena:

"Qui ha consumit el termini va ser el fiscal alemany, que va trigat 65 dies a presentar les seves conclusions, i també el jutge Llarena, que no para d'enviar documentació a Alemanya."

2.000 folis més en castellà

Boye ha assegurat que aquest dimarts Llarena va enviar, fora de termini, uns 2.000 folis més amb informació financera de la Generalitat.

Amb aquesta documentació se suposa que el jutge vol provar que hi va haver malversació de fons públics en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Però Boye assegura que la intenció última de Llarena és només allargar al màxim el procés, perquè ha enviat la documentació en castellà, quan l'hauria d'haver enviat en alemany:

"Jo entenc la por del jutge Llarena, el que està fent és tractant de dilatar al màxim la decisió fins al moment que a ell li convingui, perquè el tribunal alemany ja ha dit en dues ocasions que el tema de la rebel·lió no es pot agafar per enlloc, ja veurem què passarà amb els desordres públics i la malversació. Aquesta decisió l'ha de preocupar molt, i el que està fent és una maniobra dilatòria impròpia d'un jutge."

Boye està convençut que la decisió del tribunal alemany serà no concedir l'extradició, i que Llarena l'únic que busca és que això no passi abans del judici oral al Tribunal Suprem.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàGovern empresonatJxCat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut