Booking s'enfronta a una multa multimilionària per forçar els hotels a abaixar preus

La Comissió de la Competència contempla la que seria la sanció més elevada que ha posat mai, després de rebre la denúncia de l'Associació de Directors d'Hotel i els empresaris hotelers de Madrid

RedaccióActualitzat

Booking podria fer front a la multa més gran que ha posat mai la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. Contempla sancionar el portal de reserves amb 486 milions d'euros per forçar els hotels espanyols a abaixar preus.

La CNMC va obrir l'expedient sancionador l'octubre del 2022, arran de la denúncia de l'Associació de Directors d'Hotel i els empresaris hotelers de Madrid, que acusaven Booking d'abusar de la seva posició de domini i aprofitar la dependència econòmica de molts establiments.

La comissió també ha investigat si l'empresa imposa condicions als hotels que deixen fora de joc la resta d'agències de reserves online. 

Ara s'obre un procés de negociació, però Booking, en la presentació dels resultats anuals, admet que corre el risc d'haver de pagar una multa de 530 milions de dòlars --uns 486 milions d'euros--, quantitat que, per prudència, ja s'ha computat com una pèrdua.

Es tracta d'una xifra orientativa, una primera proposta que s'ha comunicat a l'empresa --aquest mes de gener-- i que encara s'ha d'aprovar definitivament i, de fet, podria canviar.
 

"Estem decebuts"

Booking, amb seu a Amsterdam, diu que està decebuda amb la proposta de sanció de la CNMC i "en total desacord amb les seves conclusions".

En un missatge transmès als mitjans, la plataforma nord-americana de lloguer d'habitacions d'hotel i passatges de vol també defensa que la supervisió hauria de ser a escala europea, per aplicar regles semblants a tot arreu. 

"Presentarem aviat la notificació de la Llei de Mercats Digitals de la UE, que té per objectiu garantir normes coherents per a les plataformes en línia a tota la UE i evitar la fragmentació en l'àmbit nacional", afirma. 

El grup turístic Booking va disparar els beneficis el 2023 fins als 4.289 milions de dòlars --3.959 milions d'euros--, xifra que suposa un creixement del 40% respecte a l'any anterior.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut