Benifallet, amb un cas fins ara, detecta 11 positius en pocs dies i farà testos massius

L'Ajuntament va demanar a Salut les proves massives per controlar els asimptomàtics en un poble de poc més de 700 habitants

Dolça Tello MiretActualitzat

De registrar només un cas de coronavirus en tota la pandèmia a detectar 11 positius i 57 sospitosos. A Benifallet, al Baix Ebre, es faran testos massius als habitants per l'augment de casos en els últims dies.

Va ser l'Ajuntament de Benifallet qui va demanar fer aquests testos massius, una petició escoltada pel Departament de Salut, que farà cribratges a la població, però no a tothom, com demanava el consistori.

El poble de Benifallet, al Baix Ebre, té poc més de 700 habitants (CCMA)

Les autoritats sanitàries visitaran aquest dilluns a la tarda el poble i decidiran si el cribratge es pot fer al mateix casal o s'ha d'instal·lar una carpa. Com a molt tard, les proves començarien dimarts o dimecres.
 

L'alcaldessa del poble, Mercè Pedret, demanava les proves massives per controlar els asimptomàtics en un poble de poc més de 700 habitants:

"Les mesures de seguretat es porten al carrer, amb les mascaretes, però un cop al bar, sabem tothom que la mascareta es treu, i allà no crec que les distàncies es mantinguin massa i més val fer un cribratge".

El primer contagiat a Benifallet va ser un cambrer del restaurant Xiringuito. Quan es van fer les proves, van sortir set positius, la majoria dels treballadors. Van tancar dissabte passat.

El restaurant Xiringuito, on es van detectar els primers positius a Benifallet (CCMA)

Darrere d'ells, per contagis pròxims o per prudència, han anat tancant gairebé tots els bars i restaurants del poble.

També per precaució, l'Ajuntament ha tancat al públic dues de les principals atraccions turístiques del municipi, les Coves i el Llagut.

El Llagut de Benifallet, ara tancat al públic (ACN / Anna Ferràs)
 
 

Els veïns de Benifallet han tornat a la prudència extrema, i els turistes que arriben es troben que el Llagut i les Coves Meravelles estan tancats.
 

Des que va començar la pandèmia, Benifallet només havia tingut un cas de Covid, que no va ser greu. Els diagnosticats d'aquest brot són, de moment, asimptomàtics o lleus.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut