Barcelona

Batlle atribueix a "50 violents organitzats" els aldarulls de la nit passada a Gràcia

El director general de la Policia ha afirmat aquest dijous que els Mossos "han actuat com una policia democràtica en qualsevol lloc del món"

RedaccióActualitzat

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha tornat a sortir aquest matí en defensa dels Mossos d'Esquadra. Ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els aldarulls de la nit passada els han fet fonamentalment unes "50 persones violentes i organitzades". Batlle ha dit que la majoria dels manifestants són pacífics, però els agents han detectat durant els incidents d'aquests tres dies un grup amb un objectiu molt concret:

"Hi ha gent molt violenta. Una cinquantena de persones van preparades per causar aldarulls. Van encaputxats, amb ulleres fosques, alguns van amb casc i amb cuirasses. Veus bolcar contenidors, vandalitzar entitats bancàries, cremar vehicles, posar barricades... Hi ha una clara voluntat d'actuar de forma violenta. Això de cap manera s'ha de tolerar."

El director de la Policia ha remarcat també a RAC1 que l'actuació policial durant aquestes tres nits d'aldarulls ha estat la que requerien les circumstàncies:

"Els Mossos han hagut d'actuar com ha d'actuar una policia democràtica en qualsevol lloc del món contra gent que està exercint una violència absolutament inadmissible. Evidentment no poden pretendre la impunitat d'aquest tipus de conductes. Els únics responsables dels incidents que s'han produït a Gràcia són els que els han provocat. L'actuació dels Mossos ha estat sempre una actuació a reacció davant d'aquestes situacions violentes."

Batlle ha explicat que els Mossos investigaran si hi ha hagut una mala actuació policial en aquests incidents, que van acabar amb un periodista ferit i que denuncia una agressió directa de la policia. En el mateix sentit, el màxim responsable dels Mossos ha assegurat que s'aclarirà com van arribar els projectils de foam als balcons dels veïns.

Aquest dimecres, al Parlament, Batlle va justificar l'operatiu policial desplegat al barri de Gràcia de Barcelona, durant els aldarulls pel desallotjament de l'anomenat Banc Expropiat. En la mateixa línia que el conseller d'Interior, Batlle va defensar que la policia seguirà actuant amb contundència per protegir els ciutadans.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut