Barcelona

Barcelona viu el seu primer castell de 10 de la mà dels Minyons

Els de Terrassa descarreguen a la diada de colles convidades de la Mercè un 3 de 10 amb folre i manilles

RedaccióActualitzat

Barcelona ja és plaça de 10. Els Minyons de Terrassa han descarregat a la diada de colles convidades de la Mercè el primer 3 de 10 amb folre i manilles que s'ha vist a la plaça de Sant Jaume.

Ha estat en primera ronda i amb una construcció que va quedar en intent fa quinze anys i dos dies. Tot i que l'han hagut de treballar, els liles han aconseguit el seu objectiu de ser els primers a descarregar aquest castell a la ciutat de Barcelona.

Els Minyons han rubricat la diada amb dos castells més de gamma extra: el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles.

Tripleta vilafranquina de la colla local

La colla amfitriona, els Castellers de Barcelona, ha sortit molt satisfeta de la plaça Sant Jaume després de descarregar l'anomenada "tripleta vilafranquina": el 3 i el 4 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb agulla.

 

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls ha portat a Barcelona un programa molt ambiciós. Ha obert plaça amb aquest 5 de 9 amb folre que ha carregat "in extremis". En segona ronda, ha descarregat un 3 de 9, i en tercera ronda ha provat un 2 de 9 amb folre i manilles que li ha quedat en intent.

 

Amb la vista posada en el Concurs

Tot plegat, quan falta just una setmana per la darrera i definitiva jornada del XXVè Concurs de Castells, certamen en el que els Minyons no participen.

Precisament a Torredembarra s'ha fet aquest dissabte al matí la primera jornada del Concurs de Castells amb la participació de les 13 colles que aixequen castells de menys alçada.

 

Els Castellers de Badalona han estat els vencedors gràcies al 4 de 8, que és, a més a més, el primer que descarreguen en la seva història.

El cap de setmana vinent el concurs es desplaça a Tarragona per a les dues jornades que queden, dissabte i diumenge. Serà en aquesta última jornada -en què es veuran els castells de màxima dificultat- que es decidirà el guanyador absolut del concurs.

 

Un camió a plaça

L'anecdota de la diada l'ha protagonitzat un camió i una furgoneta que han entrat a la plaça Sant Jaume quan encara no havia ni començat la ronda de pilars. Ràpidament, la Guàrdia Urbana els ha fet recular:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut