Façana del bloc del carrer Tarragona on s'estan construint 120 pisos turístics
Façana del bloc del carrer Tarragona on volen obrir 120 pisos turístics (CCMA)
Barcelona

Barcelona retirarà la llicència turística a 69 dels 120 pisos del carrer Tarragona

El consistori s'acull a una llei recent del Govern que dona tres mesos de termini per engegar llicències d'activitats econòmiques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona retirarà la llicència d'activitat econòmica com a pis turístic a 69 dels 120 pisos del bloc del carrer Tarragona que es poden explotar com a habitatges turístics per decisió judicial.

El consistori ha trobat una escletxa legal per evitar que es puguin posar com a lloguer turístic més de la meitat dels pisos de l'edifici. S'acull a una llei recent, la Llei de facilitació de l'activitat econòmica, que dona tres mesos de termini per engegar activitats econòmiques. 

Així, es podrà evitar que canviïn d'activitat els 69 pisos que ara tenen un contracte de lloguer vigent que no és turístic i que, per tant, no han pogut engegar l'activitat de lloguer turístic. En els 51 pisos restants, que ja tenen llicència de lloguers turístics en actiu, l'administració local no hi podrà fer res.

La tinenta d'Alcaldia d'Ecologia i Infraestructures, Janet Sanz, s'ha reunit aquest divendres amb els veïns de l'edifici per explicar-ho. També els ha demanat informació sobre la resta de pisos per si n'hi hagués d'altres amb la mateixa casuística.

L'Ajuntament ha comunicat la decisió de cessar l'activitat turística a l'empresa propietària del bloc del carrer Tarragona. Els propietaris tenen ara uns dies per presentar al·legacions a la decisió municipal. 

Sanz ha dit que al consistori "no ens tremolen les cames per salvaguardar el dret a l'habitatge i al descans" quan hi ha eines jurídiques i administratives per fer-ho.

La regidora ha demanat al govern de Pere Aragonès que doti el cos legislatiu català d'una "normativa valenta" que "deixi de prioritzar, facilitar i promocionar" els habitatges d'ús turístic "a Barcelona i a tot Catalunya".

 

 

ARXIVAT A:
TurismeMercat immobiliariAjuntament de Barcelona
Anar al contingut