Barcelona

Barcelona registra el gener més càlid en 100 anys

Aquest gener ha estat un dels més càlids que es recorden en diferents punts de Catalunya. Per exemple, a la ciutat de Barcelona, l'Observatori Fabra ha pogut comprovar que ha estat el gener amb temperatures més altes des que es va inaugurar fa més de cent anys. I a l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes, s'ha registrat una mitjana de temperatures màximes que s'acosta als 17 graus, la quarta més alta dels últims 125 anys. Unes temperatures que han avançat la floració dels ametllers.

Actualitzat
Els ametllers fa dies que estan florits, quan no ho haurien d'haver començat a fer fins a mitjans de febrer. Les altes temperatures diürnes del mes de gener han afavorit l'avanç de la floració. Si hi hagués alguna gelada a partir d'ara, es veurien molt perjudicats.

Segons l'Observatori de l'Ebre, la mitjana de temperatures màximes del gener ha estat de 16,8 graus, la quarta més alta dels últims 125 anys. El dia més calorós va ser el de Reis, quan es va arribar als 23 graus.

El gener ha estat un mes poc plujós a les Terres de l'Ebre. Només s'hi han acumulat 11 litres per metre quadrat però, en canvi, el mes de desembre sí que va ploure, i molt: fins a 130 litres per metre quadrat.
Anar al contingut