Senyalització del màxim de velocitat a 30 km/h a l'eix de la Creu Coberta-Sants (ACN/Blanca Blay)
Senyalització del màxim de velocitat a 30 km/h a l'eix de la Creu Coberta-Sants (ACN/Blanca Blay)
Barcelona

Barcelona ja aplica la limitació a 30 km/h a tots els carrers secundaris

La restricció de velocitat també s'aplica des d'avui a l'eix de la Creu Coberta-Sants, per on passen cada dia més de 18.000 vehicles

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge, primer de març, comença a aplicar-se la regulació del límit de velocitat a 30 quilòmetres per hora. S'aplica als carrers secundaris de la ciutat, incloent-hi els que tenen més d'un carril o més d'un carril per sentit, que ja formen part de l'anomenada "zona 30". 

També al tram de 2,4 quilòmetres que va des de plaça Espanya fins al carrer de Munné passarà del límit de 50 a un nou límit de 30. Segons l'Ajuntament, cada dia passen per aquest eix 9.700 vehicles en sentit muntanya i 8.500 en sentit mar.

L'objectiu anunciat per l'Ajuntament de Barcelona és que l'any que ve el 75% dels carrers de la ciutat tinguin un límit de velocitat de 30 quilòmetres per hora.

La mesura afecta des de la plaça d'Espanya fins al carrer de Munné, al barri de Sants de Barcelona. Fins ahir, en aquestes vies el límit per conduir-hi era de 50 quilòmetres per hora.

Senyalització del màxim de velocitat a 30 km/h a l'eix de la Creu Coberta-Sants
Senyalització del màxim de velocitat a 30 km/h a l'eix de la Creu Coberta-Sants (ACN/Blanca Blay)

La mesura vol reduir els accidents, la contaminació i el soroll. La segona tinenta d'alcaldia i regidora de Mobilitat, Janet Sanz, explica per què van triar aquesta zona:  

"Ho fem aquí al districte de Sants, concretament en un eix que connecta diferents barris. Pel so que ens acompanya ja veiem la quantitat de vehicles que dia a dia, en tots dos sentits, passen per aquí. Són al voltant d'uns 9.000 cotxes que passen per aquí, al carrer de Sants o al carrer Creu Coberta. Per això comencem aquí a fer aquesta actuació."

 

D'aquesta manera, des d'avui, se sumen més de 100 quilòmetres de carrers a la zona 30. De fet, dos de cada tres carrers de Barcelona ja en formen part.

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatAjuntament de BarcelonaTrànsit
Anar al contingut