Barcelona concedeix la Medalla d'Or al Mèrit Científic a Andreu Mas-Colell, Lluís Torner i Mercè Boada

ACN Barcelona - El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest divendres concedir la Medalla d'Or al Mèrit Científic al doctor en economia i exconseller Andreu Mas-Colell, el físic Lluís Torner i la doctora i especialista en neurologia Mercè Boada. Se'ls atorgarà la màxima distinció de la ciutat per la contribució de les seves respectives trajectòries científiques en situar Barcelona en l'avantguarda mundial de la recerca. El ple també ha acordat concedir 32 distincions per a entitats i institucions centenàries. Aquest és el segon any que s'entrega aquesta distinció que reconeix les associacions o organismes amb més de 100 anys d'història.

Andreu Mas-Colell, Lluís Torner i Mercè Boada rebran properament la Medalla d'Or de la ciutat en un acte en el tradicional Saló de Cent.

El tinent d'Alcaldia d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, ha subratllat que "malgrat les seves trajectòries son diferents, tots tres comparteixen característiques com la "solvència, la constància, la curiositat, la visió estratègica, el rigor i la capacitat de creació". La Medalla d'Or al Mèrit Científic és una distinció amb què la ciutat vol reconèixer públicament la seva dedicació i contribució a la ciència, la qualitat i excel·lència de la seva obra.

Per altra banda, el plenari ha decidit concedir les distincions a entitats i institucions centenaris a 10 relacionades amb l'educació, 8 de caire cultural, 4 agrupacions professionals i 4 entitats esportives, entre d'altres. El lliurament d'aquests reconeixements es farà als voltants de la festivitat de Santa Eulàlia (12 de febrer).

Les entitats que rebran aquesta distinció són: Agrupació d'Aquarel·listes de Catalunya, Agrupació Fotogràfica de Catalunya, Associació Antic Gremi de Revenedors, Asociación La Beneficencia Francesa de Barcelona, Ateneu Obrer de Sant Andreu, Casal de Sords de Barcelona, Centro Aragonés de Barcelona, Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Col·legi Mare de Déu dels Àngels, Col·legi Oficial de Doctors i llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Escacs Comtal Club, Escola La Farigola de Vallcarca, Escola Nostra Senyora de Lurdes, Escola Pia Sarrià - Calassanç, Escola Sagrat Cor Diputació, Escolàpies Llúria, Església Evangèlica Betlem, Federació Catalana de Hockey, Fundació Dominiques de l'Ensenyament, Fundació Jesuïtes Educació - ElClot, Fundació Orfeó Gracienc, Fundació Privada Casa Asil de Sant Andreu de Palomar, Gremi de Matalassers de Barcelona, Grup Sardanista Horta, Hogar San José de la Montaña, Institut d'Estudis Catalans, La Salle Comtal, La Salle Horta, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Orfeó Barcelonès, Societat de Caçadors l'Harmonia i la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia.

Anar al contingut