Camp Nou
Camp Nou

Barça-Madrid: el repte de garantir l'accés del públic i el dret de protesta de Tsunami

Tsunami Democràtic assegura que té 18.000 persones disposades a protestar al voltant del Camp Nou

Fàtima LlambrichActualitzat

Els Mossos treballen amb el Barça un dispositiu de seguretat especial per assegurar que es pugui jugar amb normalitat el partit del Barça i el Madrid de la setmana que ve.

Falta poc més d'una setmana per a l'esdeveniment, que es va ajornar per les protestes postsentència, i després que Tsunami Democràtic fes públic que aprofitaria el clàssic per protestar.

Es tracta d'un partit de projecció internacional i Tsunami Democràtic no ha aconseguit que els clubs de futbol acceptin que a les grades i al camp es visualitzi la protesta.

Com a resposta han convocat la ciutadania als voltants del Camp Nou. Adverteixen que tenen 18.000 persones predisposades. I això podria bloquejar els accessos al camp.

El Barça no es vol mullar, ni pel que fa al personal de seguretat privada que hi posarà ni a la protesta en si. Conscients, potser, que una part dels seguidors blaugranes comparteixen la fal·lera per veure el partit amb l'afany per protestar.

Així s'explicava el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:

"No veig cap problema que puguem jugar a futbol i fer aquesta reivindicació civil i pacífica."

Des de la Generalitat, la portaveu del govern, Meritxell Budó, veu compatible el partit amb l'acció de protesta.

"Nosaltres estem per garantir el drets de tothom i, per tant, els drets que els socis i aficionats al futbol puguin assistir al camp alhora que la gent que vulgui pugui fer les seves concentracions."

El que es podria convertir en un clàssic és que cada dos per tres la Guàrdia Civil o la Policia Nacional reforcés els Mossos en dispositius de seguretat.

Ho van fer pel referèndum de l'1 d'octubre com a fet excepcional, ho van repetir l'any següent per les mateixes dates i ja en van agafar l'hàbit per les protestes per la sentència del procés.

Fonts del Ministeri diuen que és aviat per parlar del partit però llancen l'ham als Mossos: que si ho requereixen, tindran efectius de suport. No es pronuncien sobre si tornaran a enviar policies des de Madrid o ho faran els antiavalots que hi ha a Catalunya.

No és la primera vegada que cal un dispositiu policial especial. El partit de la Champions entre el Barça i la Roma del 2015 va coincidir amb un concert de masses: el de la Madonna.

Dos macroesdeveniments a Barcelona en una mateixa nit que van requerir un doble desplegament policial que els Mossos van fer sense sol·licitar suport. Feia pocs dies de l'atemptat terrorista a la sala Bataclan de París.

I la policia de Catalunya, com el ministeri, no vol dir res encara.

 

Tampoc Tsunami Democràtic ha ensenyat totes les cartes, com què vol fer dins al camp.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicia NacionalGuàrdia CivilEl ClàssicTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut